• Húsfogyasztás téma

        MTI
        Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása amerikai kutatók új tanulmánya szerint.
        WEBBeteg - T. A., újságíró
        Nem minden sonka, ami annak látszik. A termék származási helye sokat elárul. A megszokott helyről vásároljunk. Ilyen tippeket, tanácsokat adhatunk a háziasszonyoknak, mielőtt vásárolni mennek. De hogyan ismerhetjük fel a minőségi sonkát?
        WEBBeteg - T. A., újságíró
        Több európai országban is romlott az afrikai sertéspestis járvány (ASP) helyzete. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi előírásokat, a hatósági állatorvosok ezért személyesen is tájékoztatják az érintett gazdákat.
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.
        Több mint TestŐr
        Az állati fehérjék lebomlása során gyulladáskeltő anyagok szivárognak vissza a véráramba. Azoknál a törzseknél, akik nem fogyasztottak állati fehérjéket, nem jelentek meg az érelmeszesedéses problémák.
        Több mint TestŐr
        Táplálkozáskutatók különböző étrendeknek a szervezetre gyakorolt hatását vizsgálták. Megállapították, hogy a legegészségesebb táplálkozás a vegán táplálkozás. Mert az állati fehérje fogyasztásával a bélben történő bomlás következtében a bélfal veszít a rugalmasságából és ezáltal renyhébb lesz és áteresztőbbé válik. A bomlás során keletkező gázok pedig a vérbe jutva károsak a szervezetre.
        Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor
        Húsból miért nem ehet annyit a cukorbeteg, amennyit akar, ha egyszer a napi szénhidrátszámítás szerint nem kell figyelembe venni a szénhidráttartalmát?
        WEBBeteg - B. M., szakfordító
        A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. A húsfogyasztás az utóbbi 40 évben világszerte megháromszorozódott.
        MTI
        Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás, és évente több milliárd dollárral csökkennének az egészségügyi és a klímaváltozás okozta károk enyhítését célzó kiadások - állítják a kutatók.
        TÉT Platform Egyesület
        Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta be. Mit jelent mindez, és jobban járunk-e, ha holnaptól vegetáriánusok leszünk?
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
      • Hirdetések
      • Orvos válaszol

        Dr. Pászthory Erzsébet

        Dr. Pászthory Erzsébet

        gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos


        Kérdezzen Ön is

      • Hirdetés