Házi betegápolás téma

Ki segíthet a beteg hozzátartozó otthoni ápolásában?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Egyre több családban találkozunk olyan tartós szakápolásra szoruló idős vagy fiatalabb beteggel, akiket a hozzátartozók nem tudnak 24 órán át ápolni.

Oxigénterápia otthon

Nurse Háziápolási Szolgálat

Súlyosabb szív- vagy tüdőbetegségek, krónikus állapotok esetén is szükségessé válhat az oxigénterápia huzamosabb ideig, ami ma már akár a beteg otthonában is kivitelezhető.

Hogyan ápoljuk a műtét után hazaérkezett beteget?

Nurse Háziápolási Szolgálat

A műtéteket követően manapság igen hamar hazaengedik a betegeket, mondván, otthon a saját, szeretettel teli családi környezetünkben könnyebben gyógyulunk. Ebből adódóan a betegünk teljes felépüléséig több feladat is hárul a családtagokra.

Miben tud nekem segíteni egy házi ápoló szolgálat?

Nurse Háziápolási Szolgálat

Mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy milyen feladatok ellátására lenne szükség. Amennyiben OEP által finanszírozott szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, tudnunk kell, hogy csak szakápolási feladatok ellátását biztosítja a társadalombiztosítás részünkre.

Körömápolás

Körömápolás,Házi betegápolás,Körmök

Hogyan ápoljuk a beteg körmét? Videónkkal ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

 

Oldalt fektetés

Fekvő beteg,Oldalt fektetés,Házi betegápolás

Beteget gondozó hozzátartozóknak igyekszünk videónkkal segítséget nyújtani. Kisfilmünkön az látható, hogyan tudja a gondozó hozzátartozó a beteget oldalt fekvésbe fordítani.

Az ellátásom a jogom - amit a hospice ellátásról tudni kell

WEBBeteg - Brjeska Dóra, újságíró

Idén október 12. a palliatív és hospice ellátás világnapja. Az idei világnap mottója: Az ellátásom a jogom. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük, amit tudni kell az ellátással kapcsolatban.

Séta rolátorral

Mozgásszervi betegségek,Házi betegápolás,Mozgássérült

A guruló rolátor egy járást segítő gyógyászati segédeszköz, a járókeret egyik fajtája, amit nem kell felemelni, folyamatos járást biztosít. Videónkon azt tekintheti meg, hogyan kell alkalmazni ezt a segédeszközt.

Ágyban felhúzás egyedül

Fekvő beteg,Házi betegápolás,Mozgássérült

Videónkkal a beteget gondozó hozzátartozóknak igyekszünk segítséget nyújtani, kisfilmünket nekik ajánljuk.

Dr. Molnár Károly, a méhészkedő háziorvos, aki megvalósította felesége álmát

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Portré

Dr. Molnár Károly praxisa szerezte meg a második helyet Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázaton. Feleségével közösen látják el a betegeket, jól összeszokott páros. Megismerkedésükről, a mezőkövesdi betegekről, a megvalósuló célokról mesélt a WEBBeteg.hu portálnak a háziorvos.