Vérvétel a beteg otthonában

Nurse Háziápolási Szolgálat
megjelent:

Otthonában ápolt, nehezen mobilizálható beteg esetén nagy kihívást jelenthet akár egy kontroll vérvétel kérdése is. Nem szeretnénk kitenni az utazás okozta stressznek, vagy a távolság és a betegség miatt nem megoldható családtagunk szállítása az otthonából a rendelőintézetbe.

Ilyen esetben a legjobb, leggyorsabb megoldás, ha a háziorvosunkkal vesszük fel azonnal a kapcsolatot. Ebben az esetben a körzeti nővér a beteg otthonában leveszi az orvos által előírt vizsgálatokhoz a vért és összegyűjtve bejuttatják a helyi laborba. A legtöbb körzetben külön vérvételes napok vannak, így ezt vegyük figyelembe kontroll laborvizsgálat esetén.

Amennyiben a vérvétel időpontja, vagy a kérhető laborvizsgálatok skálája nem megfelelő számunkra, lehetőségünk van külön vérvételi csoportokkal felvenni a kapcsolatot, akik előre egyeztetett időpontban kimennek az ellátott otthonába és leveszik a vért. Otthoni vérvétellel foglalkozó cégeket a legkönnyebben az interneten találunk. Amennyiben a laborvizsgálatokat a háziorvos vagy szakorvos a vizsgálati lapon elrendelte, akkor ilyen esetben csak a vérvétel díját szükséges kifizetni. Elrendelő lap hiányában a laborvizsgálatok díja is minket terhel. A díjakról részletes tájékoztatást az otthoni vérvétellel foglalkozó cégek weboldalán találunk.

Laborvizsgálati kifejezések
Nagyon sokszor egy-egy vérvizsgálat alkalmával találkozhatunk olyan kifejezésekkel, melyeket előtte még soha, vagy nem igazán hallottunk. Most segítünk ezekben az idegen kifejezesek megértésében! Laborvizsgálati kifejezések>>

(Nurse Háziápolási Szolgálat)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.