Gyulladáscsökkentő téma

Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022-09-13 15:33
Szénanátha
Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

Hogy működik a fájdalommenedzsment?

Oxygen Medical - Dr. Dobos Márta, ortopédus - 2022-05-24 07:33
A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül orvoshoz fordulnak az érintettek. Dr. Dobos Márta, holisztikus szemléletű ortopéd orvos arról beszélt, hogyan menedzselhetjük a fájdalmat, mit tehet a szakember.

A szteroidok alkalmazási módja

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022-05-24 03:03
A gyulladáscsökkentő hatású kortikoszteroidokat széles körű felhasználási területük miatt sokféle módon lehet alkalmazni. Sok esetben célszerű a helyi alkalmazás, mivel így összességében elég kevesebb mennyiséget alkalmazni belőle, és a mellékhatások valószínűsége is kisebb.

A nemszteroid gyulladáscsökkentőkről

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022-05-06 03:03
Gyulladáscsökkentő
A nemszteroid gyulladáscsökkentők csillapítják a fájdalmat, alkalmazhatók gyulladásos enyhe vagy közepesen erős fájdalommal járó ízületi gyulladásokban. Hatásosak fejfájások, fogfájások és szülés utáni fájdalmak enyhítésénél is, ám használatukra oda kell figyelni!

A gerincferdülés következménye csípőízületi porckopás lehet

Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista - 2022-01-08 07:33
Felnőttkorban sokan vagyunk kénytelenek szembenézni a csípőízületi porckopással, amely gyakran a gyermekkorban kialakuló gerincferdülésre vezethető vissza. Dr. Arnold Dénes Arnold, fájdalomspecialista arról beszél, hogy mit tehetünk akkor, ha már kialakult ez a probléma, hogyan lehetséges a kezelése és a kínzó fájdalom megszüntetése.

U-vitamin - Miért fontos?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2021-12-08 03:03
Az U-vitamin (metil-metionin) valójában nem vitamin, hanem egy aminosavszármazék, a metionin aktivált formája, de a régi neve máig fennmaradt. Vízoldékony vegyület, amelyet a szervezetünk nem képes eltárolni. A neve az angol fekély szó (ulcer) első betűjét jelöli, utalva fekélyellenes hatására.

Hogyan hatnak a kortikoszteroidok?

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész, Dr. Reinhardt István - 2020-07-30 05:05
Kortikoszteroidokkal pótolhatjuk a kortizol és az aldoszteron hormonok hiányát, valamint nagyobb mennyiségben alkalmazva számos gyulladásos jellegű betegség orvosolható velük.

A diabetes insipidus és tünetei

WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2020-06-19 18:35
Kezdetben nem tudták, hogy az igen nagy mennyiségű vizeletürítéssel járó kórállapotot valójában két teljesen különböző betegség okozhatja. Az egyik a diabetes mellitus (a cukorbetegség), a másik a lényegesen ritkább diabetes insipidus. Az utóbbinál a vizelet nem tartalmaz cukrot.

Milyen gyulladáscsökkentőt válasszunk?

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2020-06-05 17:06
Gyulladáscsökkentő
Az összes nemszteroid típusú gyulladáscsökkentő ugyanazzal a hatásmóddal rendelkezik, ugyanakkor az egyes betegek között tekintélyes különbség mutatkozik a gyógyszerre adott válaszban és a mellékhatások tekintetében.

CPPD arthritis - Kristálybetegség és álköszvény

WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes - 2020-05-12 22:06
A CPPD arthritis (kalcium-pirofoszfát-dihidrát indukálta ízületi gyulladás, röviden csak CPPD), más néven kristálybetegség, általában idősebb embereknél jelentkezik heveny (álköszvény) vagy krónikus formában.

Összefüggés a prosztatagyulladás és a daganat közt?

Oxygen Medical - Dr. Szűcs László, urológus - 2017-03-09 02:51
Amerikai kutatások szerint a krónikus prosztatagyulladásban szenvedők körében több mint kétszerese a prosztatarák előfordulása, bár az összefüggés nem ok-okozati. Dr. Szűcs László, urológus a korai felismerés és kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Gyulladáscsökkentéssel enyhíthetik a stroke hatásait

MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet - 2015-03-19 02:51
Az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet kutatói és angol kollégáik kulcsfontosságú gyulladásos szenzorokat azonosítottak, melyek jelentős szerepet játszanak a stroke-ot követően jelentkező idegrendszeri károsodás kialakulásában. Eredményük, mely új utakat jelölhet ki a stroke kezelésében, márciusban jelent meg a világ egyik legrangosabb tudományos folyóirata, a PNAS hasábjain.
Amerikai kutatók szőlőporral eredményesen csökkentettek olyan anyagcsere tüneteket, amelyek gyakorta együtt jelentkeznek: magas vérnyomás és vércukor, elhízás és a kóros vérzsírértékek.
Az aszpirin és más gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító szerek ronthatják az antidepresszánsok hatékonyságát - közölték hétfőn amerikai kutatók.
Húsz százalékkal kevesebb a halálozás veszélye német tudósok szerint azoknál a bélrákos betegeknél, akik a kór megjelenése előtt hosszú ideig olyan gyulladásgátlókat szedtek, mint az acetil-szalicilsav (aszpirin) vagy az ibuprofen.

Pszichés vagy túlerőltetés?

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-08-04 21:11
3 hónapja Aflamint szedek ízomhúzódásaimra. mellékhatásai erősen jelentkeztek, mindt.: égő szemeim, sűrű székeletürítés, hascsikarás, csípések a számban, néha szurokszéklet, fáradtság. abbahagytam a szedést, kérdésem, mennyi idő alatt ürül ki a sz