Sycumárt szedő betegek milyen fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszert szedhetnek?

Gyakorlatilag a kérdés címében megfogalmaztam a kérdésemet is. Volna más is. Magas pulzusszámom van, 80-100 közötti. Ez problémás-e, vagy tenni kell ellene? Tisztelettel: Tóth János

Dr. Plósz János válasza fájdalomcsillapító témában

A pulzus 90-100/percig elfogadható, érdemes lehet több folyadékot fogyasztani, akkor lehet csökken is a pulzusszám. Syncumar mellett tulajdonképpen bármelyik fájdalomcsillapító használható, de a NSAID-nak nevezett gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító csoportot (ibuprofen, diclophenac) javasoljuk legkevésbé (fokozza gyomor-bélrendszerei vérzés kockázatát). Paracetamol illetve tramadol tartalmú szerek kevesebb kockázattal járnak.

Megválaszolva: 2019. augusztus 01.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Gyógyszer kölcsönhatások
Tisztelt Doktornő! Magas vérnyomásra naponta fél szem (2 mg) Vidotin tablattát szedek. Szükségessé vált egy bölcsességfog műtéti eltávolítása. Kérdésem az...
Milyen fájdalomcsillapító?
Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban voltam Önnél gyomortükrözésen, akkor napi 80 mg Quamatel lett felírva, ezt időszakonként szedem. Fájdalom csillapításra csak...
Gyogyszer letezese
Tisztelt Doktor Ur! Azt szeretnem megerdeklodni, hogy letezik (valaki mondta, de o sem tudta biztosan) olyan fajdalomcsillapito injekcio amelyet havonta...
Szedheti-e a Voltaren Dolo-t?
Tisztelt Dr Úr/Nő! Anyukám eltörte a karját, a patikában ajánlottak neki fájdalomcsillapítónak Voltaren DOLO-t. Ő szívbeteg, és COPD-je van. Szedheti-e ezt a...
Mélyvénás trombózis
azt szeretném tudni, hogy a jelenlegi gyógyszer beállítások során amelyet a mélyvénás trombózisra kaptam a kórházi kezelés után, az itthon szedendő...
Gyógyszerek...
Diagnózis: Az acetabulum törése – Végtaghossz különbsége- Coxarthrosis, k.m.n. –A medence többszörös törése – Az állkapocs törése – A szeméremcsont törése – A...