• Sycumárt szedő betegek milyen fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszert szedhetnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Gyakorlatilag a kérdés címében megfogalmaztam a kérdésemet is. Volna más is. Magas pulzusszámom van, 80-100 közötti. Ez problémás-e, vagy tenni kell ellene? Tisztelettel: Tóth János

        Dr. Plósz János válasza a fájdalomcsillapító témában

        A pulzus 90-100/percig elfogadható, érdemes lehet több folyadékot fogyasztani, akkor lehet csökken is a pulzusszám. Syncumar mellett tulajdonképpen bármelyik fájdalomcsillapító használható, de a NSAID-nak nevezett gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító csoportot (ibuprofen, diclophenac) javasoljuk legkevésbé (fokozza gyomor-bélrendszerei vérzés kockázatát). Paracetamol illetve tramadol tartalmú szerek kevesebb kockázattal járnak.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 01., 08:26; Megválaszolva: 2019. augusztus 01., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: