Cukorbetegek téma

Tíz fontos tanács cukorbetegeknek!

WEBBeteg

A cukorbetegek vércukorszintjük kontrollálásával, meg tudják előzni a nem kívánt szövődmények, ezért is nagyon fontos, hogy a betegségben érintettek a kellő információk birtokában odafigyeljenek életmódjukra, vércukorszintjükre. Tíz fontos tanács cukorbetegeknek!

Cukorbetegek kockázatai kánikulában

MTI

A kánikula mindenkinek a szervezetét megterheli, de vannak, akik számára lényegesen nagyobb ez a kockázat. Ilyenek a cukorbetegek, akiknek a nagy meleg okozta gondokra fontos időben fölkészülni.

Rosszul alvó cukorbetegek

Medipress

A rosszul alvó cukorbetegek vércukorszintje magasabb és nehezebb is kordában tartani a betegségüket, mutatta ki egy új tanulmány, mely a Diabetes Care májusi számában jelent meg.

Vizeletteszttel mérhető a cukorbetegek inzulintermelése

MTI

Egy egyszerű, otthon is használható vizeletteszt segítségével mérhető mind az 1-es, mind a 2-es típusú cukorbetegek saját inzulintermelése. Az új fejlesztésű teszt kiválthatja a jelenlegi, vérből elvégzett tesztet.

Diabétesz: Napi két pohár alkohol növeli a vakság kockázatát

Medipress

Az Utrechti Egyetem tudósai felfedezték, hogy azok a cukorbetegek, akik akár csak két pohárnyi bort is megisznak, nagyobb az esélyük a vakságra. Az eredményekről a Diabetic Medicine című folyóirat számolt be.

Új kutatás - Az NKT sejtek működése

MTI

Cukorbaj, érszűkület esetén a sebek nehezen gyógyulnak, ami nagy gondot jelent betegnek és orvosnak egyaránt. Az immunrendszerre vonatkozó újabb vizsgálatok kedvezően befolyásolhatják a problémát - derült ki a Journal of Surgical Research orvosi szaklapban közzétett tanulmányból.

Betegségre hajlamosít a szundikálás?

Medipress

Az elemzés szerint valószínűtlen, hogy a cukorbetegség okoz nappali álmosságot, inkább a szundikálás emeli a cukorbetegség kockázatát.

Súlycsökkentő műtét - A szívinfarktus kockázatát is mérsékli?

MTI

A súlyosan kóros kövérség kezelésére mind több országban végeznek sebészeti beavatkozásokat, amelyek a fogyás szempontjából igen hatékonynak bizonyulnak, de hosszú távon a szívroham esélye a tapasztalatok szerint nem lesz kisebb az operációtól.

Egyre több a hazai cukorbeteg gyermek - Mi lehet az oka?

Független Hírügynökség

Egyre több gyerek lesz cukorbeteg Magyarországon - számolt be az RTL Híradó vasárnap. A Magyar Diabétesz Társaság felmérése szerint ezzel az egész életen át tartó betegséggel most körülbelül négyezer, 15 év alatti gyerek él itthon.

Cukorbeteg-szűrés indul márciustól

FH

Ötven felnőtt és húsz gyermek háziorvosi rendelőben indul cukorbeteg-szűrés márciusban. Az érintettek egy Finnországban már bevált kérdőívet töltenek ki, amelynek alapján az orvosok kiszűrik azokat, akiknél fennáll a cukorbetegség kockázata.