Téma: Csecsemőhalandóság

Koraszülöttek oltása: nehezen oszlanak a tévhitek

PR-ego Kommunikációs Ügynökség - 2016.12.13. 22:09
Sok múlhat azon, hogy sikerül-e eloszlatni a koraszülöttekkel kapcsolatos tévhiteket. Az újszülöttek születési súlya, izomtömege ugyanis nincs hatással a védőoltások hatékonyságára, és ők is képesek a megfelelő...
Magyarországon 4,1 ezrelékre csökkent a csecsemőhalandóság, ez két éven belül 20 százalékos csökkentést jelent, ami rendkívül jó adat - mondta az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.
Ugrásszerűen nőtt a rendellenességgel született csecsemők száma, Magyarországon nem egészen kétóránként, Kínában minden félórában születik egy - írja szombati számában a Népszabadság.

Javultak az ország életkilátásai

Független Hírügynökség - 2008.04.30. 00:00
Mindegyik nagyvárosban javultak azéletkilátások, a legnagyobb javulást azonban Debrecen érte el, ahol a most születendő csecsemőkre átlagosan 75 év vár. Az ország fővárosa, Budapest csak az erős középmezőnyben van.

A koraszülötteknek kevesebb gyerekük lesz

Független Hírügynökség - 2008.03.26. 09:09
A koraszülöttek nagyobb valószínűséggel halnak meg gyerekkorban, felnőtt korba éve pedig kevesebb gyermekük lesz, mint a normális időre születetteknek - állapította meg egy friss amerikai tanulmány.