Allergiateszt téma

Prick teszt - bőrpróba allergének meghatározására

WEBBeteg - Dr. Hangonyi Csilla, tüdőgyógyász, allergológus - 2022-07-29 09:33
A prick teszt egyszerű, gyors, megbízható módszer annak kimutatására, hogy mi okozza az allergiás tüneteket. A vizsgálatot tisztított allergénkivonatokkal végezzük.

Az ortopédiai implantátumok allergiát okozhatnak

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-05-20 11:25
A műtét után jelentkező panaszokat gyakran a beültetett fém implantátummal szembeni érzékenység, allergia okozza. Tüneteket az elterjedt, gyakran használt fémek is okozhatnak, a műtéti beavatkozás előtt ezért fontos allergia tesztet végeztetni.
Dr. James L. Sublett (Louisville-i Egyetem) és az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Kollégium rávilágít a szezonális allergia kezelése során tapasztalt négy leggyakoribb hibára.

Kinek és mikor érdemes allergiatesztet végeztetni?

Budai Allergiaközpont - 2009-03-02 12:42
Napjainkban folyamatosan emelkedik az allergiás betegek száma. Márciustól már megjelennek az első pollenek a levegőben, így adódik a kérdés, kinek és mikor érdemes allergia tesztet végeztetnie.

Kihez forduljunk?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-06-17 21:12
Jó estét kívánok! Azért fordulok Önökhöz, mert az orvosok nem mondtak semmit, hogy mi baja lehet a páromnak. Tegnap előtt este hirtelen rosszul lett a párom, szédült, kicsit hányingere volt, és nagyon magas lett a vérnyomása, elmondása szerint