Önellenőrzés téma

Mellrák - Ezekre figyeljen az önellenőrzés során

WEBBeteg összeállítás - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2021-09-25 13:33
Az emlőrák kezdetben tünetszegény, a korai felismerés alapja a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel és a havonkénti önellenőrzés, utóbbit minden nő otthonában segítség nélkül elvégezheti.
Az emlődaganatok korai diagnózisa a gyógyulás szempontjából döntő jelentőséggel bír. Ahhoz, hogy hatékony legyen az önvizsgálat, fontos, hogy tudja, mi mindenre kell odafigyelnie. Tudástesztünkből többet is megtudhat!

Önellenőrző tesztek: otthoni segítség gyanú esetére

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész - 2019-09-15 11:36
Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy életünk egyik legértékesebb kincse a saját egészségünk. Sokszor tapasztalunk magunkon bizonyos tüneteket, amelyekkel nem foglalkozunk időben, vagy elhanyagoljuk már meglévő betegségünk rendszeres orvosi ellenőrzését.

Lakossági szűrővizsgálatok - Mikor? Hol? Hogyan?

WEBBeteg - Holányi Péter - 2019-04-07 11:33
A XXI. században (szemben a XIX. és XX. századdal) már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések.

Mellrák - a diagnózis még nem halálos ítélet

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró - 2018-08-29 14:45
Napjainkban a nők leggyakoribb megbetegedése a mellrák, világszerte átlagosan minden 7. nőben kialakul. Magyarországon a nők 7-10 százalékánál fordul elő, és a középkorú nőknél a leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedésként tartják számon, de egyre gyakrabban alakul ki fiataloknál is. Hazánkban évente körülbelül 8000 új esetet fedeznek fel.

Tünetek, amikkel orvoshoz kell fordulni

WEBBeteg összeállítás - 2018-01-17 09:41
Számtalan olyan súlyos vagy nem túl súlyosnak látszó tünettel szembesülhetünk, amelyek megjelenése esetén tanácsos minél hamarabb orvoshoz fordulni. Melyek ezek?

Cukorbetegség - Honnan vegye az önellenőrzéshez szükséges vért?

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor - 2015-09-06 15:11
Mindegy-e, hogy honnan, melyik bőrterületről veszik az önellenőrzéshez szükséges vért? Hosszú időn keresztül nem volt kétséges, hogy honnan történjék a vércukor-önellenőrzéshez szükséges vérvétel, mert erre vagy az ujjbegyek oldala, vagy a fülcimpa látszott a legalkalmasabbnak.

A leghatékonyabb napvédelem

Rákgyógyítás - 2015-05-01 09:41
Napozzon okosan – figyelmeztetnek a bőrgyógyászok, akik egyre inkább aggódnak a rosszindulatú bőrbetegségek szaporodása miatt. A gyerekekre különösen ügyelni kell, mert az erős sugárzás miatti napártalom náluk fokozottan növelheti egy későbbi bőrrák kockázatát.

Detego FOB Székletvér Önellenőrző Teszt

Támogatott tartalom - 2011-04-08 10:29
Magyarországon évente több mint 7500 új vastagbélrák-megbetegedést regisztrálnak, és mintegy 5000 ember halálát okozza az, hogy nem ismerik fel időben a betegséget. Az elmúlt évtizedekben ráadásul a vastagbéldaganatos esetek száma megtöbbszöröződött, mind a férfiak, mind a nők körében. (x)

A vastagbélrák kezdeti tünetei - Tesztelje magát!

Támogatott tartalom - Endomedix.hu - 2010-04-02 08:24
A legújabb tesztek használatával már korai szakaszban észlelhető és ebből következően gyógyíthatóak a vastagbél rákos elváltozásai, amely tíz évvel ezelőtt a leggyakoribb daganatos megbetegedésnek számított, és azok között a legtöbb esetben végződött halállal. (x)