Étkezési zavar téma

Súlyos következményekkel jár a szelektív evés

MTI

A gyerekkori étkezési zavarok, illetve a szelektív evés súlyos következményekkel, betegségekkel járhat - hívta fel a figyelmet Forgács Attila gasztropszichológus az M1 aktuális csatornán.

A bulimia nervosa: Tünetek, kezelési lehetőségek

Medipress

A bulimia nervosa nevű étkezési zavar háromszor annyi nőt érint, mint férfit, és akár halálhoz is vezethet. A betegek falásrohamokkal küzdenek, melyet az elfogyasztott táplálék kiürítése követ. Hatalmas mennyiségű ételt tömnek magukba rövid idő alatt, majd nagyon drasztikus módszerekkel igyekeznek megszabadulni tőle. Bár tipikusan kamaszkorban kezdődik, bármilyen életkori csoportban találhatók bulimiások.

Az étkezési zavarok az 50 feletti nőket is sújtják

MTI

Bár az étkezési zavarokat, a bulimiát, anorexiát és önhánytatást tipikusan a fiatal nők, kamaszlányok problémájának tartják, egy új tanulmány szerzői arra az eredményre jutottak, hogy egyre gyakoribb az 50 év feletti nők körében is.

Mik azok a testképzavarok?

Ujfalussy Dorottya Júlia

Napjainkban komoly méreteket öltenek az ún. testképzavarral összefüggő rendellenességek. Jelentőségüket nem csak az adja, hogy a társadalom egyre több tagját érintik, hanem az is, hogy főként a fiatal korosztály van fokozottan kitéve ezeknek a kórképeknek.

Bulimia - A fiatal fiúk sem kivételek

MTI

Már a tízes éveik elején járó fiúk is a bulimiához fordulnak, ha fogyni akarnak - állítják a legújabb tanulmányok, amelyek szerint az étkezési zavar mára jóval elterjedtebbé vált a kamaszkor küszöbén álló fiúk, mint a lányok körében.

Egyre gyakoribb az étkezési zavar a tizenévesek körében

MTI

Több mint fél millió amerikai tizenévesnek van étkezési zavara, ám csak kis hányaduk kap kezelést problémájára - állapította meg egy amerikai kutatás.

Étkezési zavarok és nemi identitás - Van összefüggés!

MTI

Nagyobb az étkezési zavarok kockázata a meleg, leszbikus és biszexuális kamaszok körében, akár már 12 éves koruktól - állapították meg amerikai orvosok tanulmányukban.

5 hete nem bír enni lányom, ha valamit eszik azonnal kihányja, már a leves levét sem bírja

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Tanácsát kérném,lányom 18,5 éves, pár éve pánikroham ami, depresszió ja van, most kB 2 hónapja került pszichológushoz, pszcihiáterhez, sajnos a helyzet miatt nehéz lépni, viszont 5 hete nem eszik szinte semmit, minden kijön belőle, leves leve sem mar

Zöldség és gyümölcs fóbia felnőtt korban

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Doktor úr/Doktornő! 30 éves elmúltam már, de még mindig nem tudom megenni a zöldségeket, gyümölcsöket. 28 éves koromig a legtöbbet még sem tudtam érinteni, mert undorodtam tőlük. Aztán kb minden második héten beteg voltam és akkor valahogya

Hogyan gyógyuljak ki az étkezési zavaraimból?

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Közel 10-12 éve vagyok mondjuk úgy bulemiás. Pontosabban vannak időszakok, amikor rám jön, aztán ha nagyon erőt veszek magamon meg tudom állni, de aztán újra. Egyszerűen ha tele van a gyomrom olyan, mintha ki akarnám tépni, és alig várom, hogy kihány