Ásványvíz téma

Folyadékpótlás a hőségben - Fontos tanácsok mindenkinek

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2022-08-18 11:33
A hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges, napi 2-4 liternyi folyadékfogyasztás, ezért a megfelelő folyadékbevitelre a nagy melegben fokozottan figyeljünk. Magyarországon a csapvíz iható és az ország legnagyobb részén minősége is jó.

A természetes ásványvizek összetétele

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022-08-15 11:33
Ásványvíz
A természetes ásványvizek fogyasztása a legegészségesebb formája a folyadékpótlásnak, hiszen a víz mellett a szervezet számára szükséges makro- és mikroelemeket oldott formában - azaz a szervezet számára legjobban hasznosítható formában - tartalmazzák.

Sport és hőség - Mit igyunk?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-08-06 14:39
Sport
Amikor hőségben sportolunk, kulcsfontosságú a folyadékpótlás. Milyen folyadékot célszerű ilyenkor fogyasztani? Mikor és mennyit igyunk? Érdemes speciális sportitalokat inni?

Ásványvizeink - Ön figyel az összetételükre?

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2022-08-03 16:33
Ásványvíz
Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.

Vízfogyasztás és anyagcsere

WEBBeteg - 2021-10-08 05:03
A víz nemcsak szomjoltó, hanem aktiválja az anyagcserét is. Cikkünkből megtudhatja, hogy hogyan.

Természetes ásványvizeink

WEBBeteg - 2021-07-08 05:03
A folyadékpótlás legegészségesebb formája a természetes ásványvizek fogyasztása, mivel ezek a víz mellett a szervezet számára szükséges makro- és mikroelemeket is tartalmaznak oldott formában.

Folyadékpótlás kisgyermekkorban

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász, gyermektüdőgyógyász - 2020-08-20 17:36
A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik. A kevés folyadékfogyasztás csecsemőknél könnyen vezethet kiszáradáshoz, nagyobb gyerekeknél pedig csökkenti a koncentrációs- és teljesítőképességet, fejfájás alakulhat ki. Mikor, mit és mennyit igyanak a gyermekek?

Az ember minden sejtje vízért kiált

Több mint TestŐr - 2018-09-26 13:04
Az emberi test 70 százaléka víz, így nem csoda, ha minden szerv jó működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztása. Az ásványvizek címkéjét érdemes átböngészni, hiszen nemcsak az ásványianyag-tartalom van feltüntetve rajta, de az is, hogy milyen palackba csomagolták. Az úgynevezett szűz palackok azok az újrahasznosítható palackok, amik első töltésűek. Így semmilyen tisztítószer nem érintkezett az alapanyaggal, ami esetleg kioldódhat az ásványvízbe.
A napi nyolcszor 3 dl vízfogyasztás mellett az is fontos, hogy az ásványvíz milyen összetételű. Érdemes tehát, ennél az élelmiszernél is elolvasni a címkén található tájékoztatást. Az sem mindegy, hogy mibe palackozták a vizet, hiszen az újrahasznosított palackok közül is léteznek, úgynevezett virgil, azaz első palackozásúak, amik nem esnek át vegyszeres tisztításon, így a vízbe nem oldódhatnak bele a különböző vegyszerek.
Nem csupán a nyári hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges - napi 2-3 liternyi - folyadékfogyasztás, hanem az egészségünk megőrzésének egyik kulcsfontosságú tényezője az egész év folyamán. Vajon melyik a jobb alternatíva: a csapvíz vagy a palackozott vizek?

Rióba utazik? Ezekre figyeljen étkezésnél!

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2016-08-04 07:38
Napokon belül elkezdődnek a 31. Nyári Olimpiai Játékok. A NÉBIH összegyűjtötte a legfontosabb élelmiszer-biztonsági tudnivalókat a Brazíliába utazók számára, hogy csak a sportversenyek okozzanak izgalmas pillanatokat.

10 + 1 kérdés a fluoridról

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-05-15 11:07
Fluorid
A túlzott fluoridfogyasztás nagyobb veszéllyel jár, mint a fluoridhiány? Van benne igazság. Miben található fluorid? Miért hasznos, illetve káros-e?

Büntetés néhány korty víz miatt? Utánajártunk a tömegközlekedési szabály hátterének

WEBBeteg - Molnár Judit, újságíró-szerkesztő - 2016-04-29 13:50
Az utóbbi időben több felháborodást keltő hír is napvilágot látott arról, hogy bizonyos tömegközlekedési vállalatok olyan utazási feltételeket szabtak, mely szerint tilos a járműveken folyadékot fogyasztani, ellenkező esetben jelentős helyszíni pénzbírságra számíthat az egyébként szabályosan utazó utas. Vajon minden esetben betartható ez a feltétel? Dietetikust és jogi szakértőt is megkérdeztünk az ügyről.

Mennyit és mit igyunk, ha egészségesek akarunk lenni?

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2015-07-22 14:11

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Azonban a folyadékok kapcsán is számos tévhit kering. Vajon egészséges a csapvíz?

Mindegy melyik ásványvizet vesszük le a polcról? Milyen más módon pótolhatjuk a szükséges folyadékmennyiséget? A témáról Antal Emesét, dietetikus szakértőnket kérdeztük.

Olvasson további egészségtudatos tippeket: egeszsegedre.webbeteg.hu

Tudta Ön gyógyvizeinkről?

itthon.hu - 2013-04-14 13:21
Magyarország igen gazdag termálvizekben, a világon hasonló adottságokkal csak Franciaország, Izland, Olaszország, Japán rendelkezik. Fürdőink számos bajunkra, betegségünkre nyújtanak gyógyírt.
Hazánk kiváló édesvíz készlettel rendelkezik, ám kevesen tudják, hogy nem csak ásványvizeink, hanem természetes ivóvizeink is kivételesen jó minőségűek. A Szigetközi Friss víz idén elnyerte Magyarország legelismertebb, az egészséges életmóddal, az elhízással foglalkozó tudományos társasága, a MOMOT elnöke által alapított "Egészséges életért" díjat.
A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUE-PET Kft. ellen, mivel megállapították, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S-Budget szénsavas ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Az érintett vizeket kivonják a forgalomból.

Egészséges ásványvizek?

MTI - 2010-08-01 09:12
Valamennyi Magyarországon forgalomban lévő, palackozott természetes ásványvíz biztonságos, nem tartalmaz egészségre káros anyagokat, így minden korlátozás és kockázat nélkül fogyasztható a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács szerint.
Ártalmas a kisgyermekekre a Visegrádi ásványvíz, mert túl magas a fluoridtartalma. A Magyar Rádió információ szerint jogerős bírósági döntés értelmében az ásványvizes palackokon fel kellene tüntetni, hogy hét éven aluli gyerekeknek nem ajánlott a a víz fogyasztása.

Ásványvíz

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2011-01-27 12:59
Tisztelt dr.nő/úr! A lányom nagyon sok szénsavas ásványvizet iszik, nagyon ritkán fogyaszt szénsavas üdítőket vagy rostosokat. A kérdésem az lenne, hogy nem lesz e túl savas a gyerek ha ennyi ásványvizet fogyaszt vagy bármi baja? Előre is köszönö

Ásványvíz

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2011-01-24 22:02
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 7 éves gyerekem mostanában csak szénsavas ásványvizet hajlandó inni. Tudom, hogy az ásványvíz összetétele fontos, csak nem tudom, mire kell figyelnem, milyen anyag lehet ártalmas a gyereknek és milyen menniségben. Röviden:

Ásványvízfogyasztás kisgyermekkorban

Orvos valaszol - Dr. Felszeghy Enikő - 2010-07-30 13:22
Tisztelt Doktornő! Lakóhelyünkön (Fejér megyében) kemény a víz, és nem ajánlják a helybéliek a vezetékes ivóvíz fogyasztását. Gyermekem most 2 éves, 4 hónapos. Kb. egy éves korától innivalóihoz (kiv. a tea) ásványvizet kap a vezetékes víz hely

Mit igyon?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-04-12 12:55
Kedves dr ur/nö! A 2 eves kislanyomnak milyen szensavmentes asvanyvizet javasol? Olyan sokfele van es en nem tudom eldönteni, hogy milyet valasszak.Nitrit mentest, alacsony asvanyi anyag tartalommal? Vagy pont ellenkezöleg? Kerem, hogy segitsen