Magyar tudósok értek el átütő eredményeket a tüdőrákkutatásban

Országos Korányi Pulmonológiai Intézet
megjelent:

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és együttműködő partnereinek kutatási eredményeit hozta nyilvánosságra a világ tudományos folyóiratainak ranglistája élén álló „CA: A Cancer Journal for Clinicians” folyóirat, ahol magyar tudósok korábban még soha nem publikáltak.

Világhírű tudományos folyóiratban foglalta össze az egyik legagresszívebb daganattípus, a kissejtes tüdőrák területén elért eredményeit az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem és az Országos Onkológiai Intézet közös kutatócsoportja. A kutatások Dr. Döme Balázs és Dr. Megyesfalvi Zsolt vezetésével és a legkülönbözőbb tudományágakat (pl. fehérjetudományok, molekuláris biológia, gyógyszerkutatások, kísérletes onkológia) képviselő nemzetközi kutatóintézetek együttműködésével zajlanak.

A tanulmány ajánlásokat is megfogalmaz

A most megjelent közleményben összefoglalt eredmények szenzációs áttörést jelentenek a betegség biológiai jellemzőinek jobb megértésében, és ezáltal utat nyitnak a személyre szabott kezelések kifejlesztéséhez. A kutatási eredmények nemzetközi elismertségét jelzi, hogy azokat a „CA: A Cancer Journal for Clinicians” folyóirat közölte, amely szaklap a világ több mint húszezer nemzetközi tudományos folyóiratának ranglistáját vezeti.

A tanulmány ajánlásokat is megfogalmaz a jövőbeli kutatási irányvonalakra vonatkozóan. A kissejtes tüdőrák viselkedésének jobb megértése jelentősen hozzájárulhat egy szemléletváltáshoz, melynek eredménye a személyre szabott kezelések bevezetése lehet.

(Országos Korányi Pulmonológiai Intézet)

Cikkajánló

Hazánkban az elmúlt két-három évtizedben robbanásszerűen nőtt meg a tüdőrákos megbetegedések száma. 1945-höz képest mintegy tízszeres a növekedés, s ez jelenleg évente mintegy tízezer újonnan felfedezett beteget jelent.
Az immunrendszer feladata
Az immunrendszer feladata

Hogyan működik?

Éjszakai köhögés
Éjszakai köhögés

Ezért kell időben cselekedni. (x)

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg összeállítás - Holányi Péter
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg összeállítás - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.