A szülési fájdalom hasznos?

MTI
megjelent:

A gyermekszüléskor érzett fájdalom erősíti az anya és a gyermek közötti köteléket, és előkészíti az anyát a gyermekével szembeni felelősségvállalásra, vélik szakemberek.

A fájdalommal való szülésnek pozitív fiziológiai hatásai vannak, például segít kialakítani a szülés ritmusát, és elindítja az endorfin felszabadulását, ami segít a szülő nőnek a fájdalmat elviselni - olvasható a BBC hírportálján.

Azokban az esetekben, amikor a szülés nagyon elhúzódik, vagy komplikációk lépnek fel, természetesen szükség lehet az epidurális érzéstelenítésre.

A szülés, születés módjai
A vajúdók fájdalomküszöbe meglehetősen változó.
A szülés, születés módjai >>

"Nem szabad alábecsülnünk a szüléskor érzett fájdalmat, a szülés erőteljes és fájdalommal járó élmény.

És ha órákon át tart, nagyon kimerítő, kifárasztja az anyát, és ilyen esetekben az epidurális érzéstelenítés nagyon hasznos" - mondta Maggie Blott szülészorvos.

Az utóbbi húsz évben jelentősen megemelkedett az epidurálás aránya szüléseknél, annak ellenére, hogy más, kevésbé invazív eljárások is elérhetőek a szülési fájdalom elkerülésére.

A szülés, születés módjai
9/1 Az első hónap
9/2 A második hónap
9/3 A harmadik hónap
9/4 A negyedik hónap
9/5 Az ötödik hónap
9/6 A hatodik hónap
9/7 A hetedik hónap
9/8 A nyolcadik hónap
9/9 A kilencedik hónap

Az epidurálás azonban növelheti annak kockázatát, hogy hormonkezelés szükséges az összehúzódások fokozására, és ezért a szülés sikeres befejezéséhez fogó használata szükséges - mondta Denis Walsh, a Nottinghami Egyetem szülészprofesszora.

Az epidurálás növekvő arányának nem ismerjük a hosszú távú következményeit - tette hozzá.

Szerinte a szülési fájdalom leküzdésére ösztönözni kellene olyan alternatív eljárásokat, mint a jóga, a hipnózis, a masszázs és a szülőmedencék használata.

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.