Szülési fájdalom téma

Szülés - Fájdalomcsillapítási módszerek

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

Minden nő másképp éli meg a szülést és a méhösszehúzódásokkal járó fájdalmakat. A szervezet által termelt fájdalomcsillapító és boldogsághormonok (endorfin), amelyek a szülés alatt szabadulnak fel, a szülő nő segítségére vannak. A szülési fájdalmak enyhítését segíti a helyes légzési technika, amit a kismamák már a szülés előtti felkészülés során elsajátítanak.

Terhesség - A méhösszehúzódások fajtái, jellemzői

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász

Nehéz elképzelni, hogy mit várhatunk a szülési fájdalomtól és a méhösszehúzódásoktól, különösen, ha az első terhességről van szó. A kismamák gyakran aggódnak amiatt, hogy vajon fel fogják-e ismerni a szülési fájdalmat, illetve hogy amit éreznek, az vajon nem a koraszülést jelző összehúzódás-e.

A szülés első jelei

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Tudja, melyek a szülés tipikus jelei? Értse meg a jeleket, változásokat, melyeken szervezete keresztülmegy, hogy felkészüljön a szülésre!

A szülési fájdalom hasznos?

MTI

A gyermekszüléskor érzett fájdalom erősíti az anya és a gyermek közötti köteléket, és előkészíti az anyát a gyermekével szembeni felelősségvállalásra, vélik szakemberek.

Szülési fájdalmak

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter

Jó napot kívánok! 15 hónapja szültem, kb 3-4 hónapra meg is jött a menstruációm! Azóta 3 szor fordult elő velem hogy olyan fájdalmaim voltak mint aki szülni fog::::: 5 és 10 percenként jöttek szó szerint a fájások nem értem ezeket hogy mitől lehe