A nőket sem fenyegetik kevésbé a szív- és érrendszeri betegségek

Független Hírügynökség
megjelent:

A közhiedelem úgy tartja, hogy a férfiakat jobban fenyegeti a szív- és érrendszer megbetegedése idehaza mint a nőket, ám a statisztikák és a szakemberek szerint ez nem így van. Sajnos, mindkét nemnél 55-60 százalékos arányban már ez vezet a halálozás kiváltó okai között.

Az egyik komoly probléma az, hogy a nők java része nem is tudja, hogy a jól ismert rizikó tényezők, ugymint a dohányzás, a túlzott alkohol fogyasztás és az egészségtelen táplálkozás mellett, számukra komoly veszélyforrás lehet a változó kor.

Menopauza idején ugyanis felborul a szervezet hormonháztartása, ami magas vérnyomás és koleszterinszint kialakulását hozhatja magával. Ez pedig köztudottan a szívinfarktushoz és más hasonló betegséghez vezető utat kövezi ki számukra.

A "Harc a női szívekért" Alapítvány májusban induló programja a menopauza ambulanciákon zajlik országszerte. A szakemberek ingyenes szűrésekkel, orvosi és életvezetési tanácsokkal segítik a változó korba lépett nőket - mondta el Dr. Császár Albert, az Alapítvány kuratóriumának elnöke.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.