A csökkenő termékenység nagyobb szexuális étvágyat eredményez a nőknél

Medipress
megjelent:

A nők sokkal gyakrabban bonyolódnak szexuális kapcsolatokba, 30-as és 40-es éveik végén. Azért teszik ezt, hogy kihasználják hátralévő termékeny éveiket, állítják texasi pszichológusok.

Nemcsak egyéjszakás kalandokba bonyolódnak gyakrabban, a hálószobában is bevállalósabbak. A 27 és 45 év közötti nők megnövekedett szexuális indítattással reagálnak a csökkenő termékenységre, derül ki a Personality and Individual Differences című lapban júliusban megjelent cikkből. A kutatást Judith Easton, Jaime Confer and Cari Goetz végzős pszichológus hallgatók és David Buss pszichológiaprofesszor végezték.

A kutatók 827 nőt osztottak életkor szerint három csoportra- termékenyekre (18-tól 26 éves korig), kevéssé termékenyekre ( 27-től 45 éves korig) és menopauzában lévőkre ( 46 éves kor felettiek). Számítógépes kérdőív segítségével kérdezték őket szexuális életükről. Azoknak, akik már kevéssé voltak termékenyek, gyakoribb és intenzívebb volt szexuális fantáziája, többet foglalkoztatta őket szexuális életük, aktívabb szexuális életet éltek, több egyéjszakás kalandba bocsájtkoztak,és nagyobb hajlandóságot mutattak alkalmi kapcsolatokra.

A hiedelmekkel szemben, ha összehasonlították a kapcsolatban élő termékeny illetve a kevésbé termékeny csoportot, azt tapasztalták, hogy az idősebb, kevésbé termékenyek kevesebbet fantáziáltak idegenekről mint partnerükről. Ma a faji és etnikai hovatartozástól függetlenül sokkal később szülnek a nők, mint húsz évvel ezelőtt. 2008-ban a szülőnők 14 százaléka volt 35 évesnél idősebb, 10 százalékuk fiatalabb 20 évesnél.

A kutatásokból következtetéseket vontak le a szexuális életről, a termékenységről, a szexuális zavarokról és a házasságok dinamikájáról . "Eredményeink szerint a 30-as nők nem élnek meg kapuzárási pánikot, hanem ilyenkor vannak szexuális életük csúcsán. Tudjuk, hogy nehezebb teherbe esni 35 éves kor után, de úgy tűnik a nők igyekeznek ezt kompenzálni a menopauzáig" - írták a szerzők.

(Medipress)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.