Egyre népszerűbb a Hitler-speed

szerző: stern.de - WEBBeteg
megjelent:

A Német Szövetségi Bíróság háborút indított a kristály-speed – másnéven pervitin - terjesztői és fogyasztói ellen, ugyanis a Németországban néhány éve jelen lévő amfetaminszármazék egyre nagyobb gondot okoz.

Sokkal erősebb és intenzívebb a hatása, mint a kokainnak, és minimális kémiai ismeretekkel előállítható, alapanyagai - az efedrin és a pseudoefedrin - ugyanis sok vény nélkül kapható megfázás elleni gyógyszerben megtalálhatók.

Miért Hitler-speed?
A II. világháborúban a pervitin stimulálószerként szolgált a német pilóták, ejtőernyősök és tankvezetők számára - innen ered a "Hitler-speed" elnevezés.

A "kristály" nem úgy hat, mint más drogok: az anyag bevétele után a test azonnal elkezd adrenalint, noradrenalint és dopamint termelni, így a fogyasztók akár 2-3 napon át aktívak tudnak maradni alvás nélkül, tipikus jellemző a túlzott beszédkényszer.

Kezdetben úgy tűnik, semmi probléma nincs az ember testében, csökken a fájdalom-, éhség- és szomjúságérzés. A túlzott fogyasztás alvási- és keringési zavarokat okoz, gyomorfájást, később agyvérzést és szívinfarktust, s gyorsan elrohasztja a fogakat is, azonkívül a kristály - mivel folyamatos stresszhelyzetben tartja fogyasztóját - pszichésen is ártalmas.

Az Oregon állambeli Multnomah megyei fegyház képeit látva látható, hogy néhány hónapon belül mennyire leépül a szervezet.

Németországban egyre népszerűbb a Hitler-speed
Négy hónap eredménye...
Forrás

A drog nevét eredeti kristályos formájáról kapta. Az anyagot jellemzően orrba szippantják, de intravénásan is használják.

(stern.de, WEBBeteg)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.