Hüvelykrém C- vitaminnal és tejsavval: így vethetjük be a bakteriális vaginózis ellen

Szponzorált tartalom
frissítve:

Ha szeretnénk elkerülni az antibiotikumhasználatot gyakran követő bakteriális hüvelyfertőzést, akkor érdemes Vitagyn C-t is használnunk a meggyengült hüvelyflóránk regenerálására. Mutatjuk, miért. (x)

Az év eleje sokaknak indul nehezen. A napfény hiánya és a vitaminszegény táplálkozás miatt gyengül az immunrendszer működése. Könnyebben kapunk el különféle felső légúti betegségeket, és a húgyúti panaszok is gyakoriak ilyenkor. A vírusfertőzéseken az idő és a pihenés segít, a bakteriális fertőzések ellen viszont sok esetben antibiotikumok szedésével vesszük fel a harcot. Bár ezek a gyógyszerek megbízhatóak és hatékonyak, ökölszabályként elfogadhatjuk, hogy a betegségeket a legjobb megelőzni. Hiszen minden gyógyszernek van mellékhatása: az antibiotikumok például a szervezetünk számára hasznos baktériumokat is megtizedelik. Emiatt követhet egy meghűlést például bakteriális hüvelyfertőzés.

Ezért vigyázzunk a Lactobacillusainkra

Nem minden baktérium „ellenség”: egyes törzseik részt vesznek az emésztésben, mások a kórokozók szaporodását gátolják, és óvják testünk egészségét. Ilyenek például a hüvelyben élő Lactobacillusok, amelyek a hüvely élettani, enyhén savas pH-értékét biztosítják. A savas közegben ugyanis a kórokozók nem képesek szaporodni. Ha valami miatt lecsökken a hüvelyt védő Lactobacillusok száma, akkor lúgosabb irányba tolódik a hüvelyi pH, ami kedvez a hüvelyfertőzések kialakulásának. Az antibiotikumok a Lactobacillusokat sem kímélik, ezért történhet meg az, hogy egy-egy antibiotikumkúra után megjelenhetnek nálunk a bakteriális hüvelyfertőzés tünetei.

Így alakul ki a bakteriális vaginózis

A bakteriális hüvelyfertőzés, más néven bakteriális vaginózis az egyik leggyakoribb nőgyógyászati probléma. Tünete a bőséges, híg, fehér vagy szürkés színű, kellemetlen szagú hüvelyváladék. Kialakulásáért többféle baktérium is felelős lehet. Leggyakrabban az E. coli nevű baktérium elszaporodása okozza a bajt. Az E. coli a saját rendeltetési helyén, a bélrendszerben K-vitamint állít elő, és a jelenléte a vastagbélben elengedhetetlen. A végbél környékéről a hüvelybe kerülve azonban bakteriális hüvelyfertőzést okozhat, a húgyutakba jutva pedig fájdalmas hólyaghurutot válthat ki.

Vitagyn hüvelykrém

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz /Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Vitagyn C: az intimzónánk védelmére

Az antibiotikumszedés kellemetlen mellékhatásait patikai készítményekkel mérsékelhetjük. Sokaknak rutin, hogy a gyógyszereik mellé probiotikumot is vásárolnak, hogy segítsék a bélflóra regenerálódását, illetve C- és D-vitamint szednek, hogy erősítsék az immunrendszerüket. Azért is tehetünk, hogy kevésbé viselje meg az intim egészségünket az antibiotikumhasználat. Ne csak C-vitamint szedjünk, ha lever bennünket valamilyen téli nyavalya, hanem próbáljuk ki a Vitagyn C hüvelykrémet is! A hármas hatású Vitagyn C hüvelykrém vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz. C-vitamin- és tejsavtartalma révén helyreállítja a hüvely élettani pH-értékét, gátolja a kórokozók szaporodását, és prebiotikumot (maltodextrint) is tartalmaz, amely táplálja a saját Lactobacillus-flórát, támogatja annak megerősödését.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.