Új instant probiotikum, hogy ne a hasmenés diktáljon

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az antibiotikumrezisztencia folyamatos növekedése jelentős népegészségügyi problémát jelent világszerte. Ebben elsősorban az antibiotikumok indokolatlan alkalmazása játszik szerepet. Mit tehetünk, ha orvosunk mégis szükségesnek ítéli meg a használatát? A kúra okozta kellemetlen tünetekre is van megoldás! (x)

Az antibiotikumok alkalmazása során a hatóanyagok nem válogatnak: a jó és a rossz baktériumokat is elpusztítják, így a bélflóra élő alkotói is károsodhatnak. Sokan tapasztaljuk, hogy ilyenkor hasmenés, hasfájás és hányinger is jelentkezhet, mint kellemetlen tünet. Az antibiotikum okozta károk azonban megelőzhetők! A legjobb módszer, hogy elkerüljük az antibiotikum negatív hatásait, ha a kúra ideje alatt probiotikumokat juttatunk szervezetünkbe. A probiotikumok ugyanis képesek megelőzni az antobiotikum okozta kellemetlen mellékhatást, a hasmenést.

Mikor szedjünk probiotikumot?

  • Antibiotikum kúra alatt – ajánlott probiotikum szedése.
  • Gyulladásos bélbetegségek esetén – kiegészítő terápiaként akár hosszabb távon is alkalmas lehet pl. irritábilis bél szindróma (IBS) esetén.
  • Utazások alkalmával – a megváltozott körülmények, nem megszokott ételek, az utazás okozta stressz is hatással lehet bélflóránkra, ezért utazás alatt is szedhetünk probiotikumot.
  • Őszi, tavaszi időszak - amikor szervezetünk fogékony a fertőzéses eredetű megbetegedésekre, érdemes lehet megelőzéskép probiotikumot bevinni a szervezetbe.

Nem mindegy, milyen probiotikumot választunk

A probiotikumok különösen fontosak lehetnek antibiotikum szedésekor, hiszen képesek megelőzni az antibiotikus kezeléssel kapcsolatos hasmenést. Fontos ilyenkor az is, hogy a probiotikum ne legyen érzékeny az adott antibiotikumra, hiszen akkor semlegesíti azt, amennyiben egy időben vesszük be.

Sok probiotikum nem vehető be az antibiotikummal egy időpontban, hanem később, amiről a beteg időnként elfelejtkezik. Az Entero Neo 250 mg por és oldószer belsőleges szuszpenzióhoz azonban egyszerű és hatékony megoldást jelent minden helyzetben.

Milyen típusú gyógyszer az Entero Neo 250 mg por és oldószer belsőleges szuszpenzióhoz és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Entero Neo 250 mg por és oldószer belsőleges szuszpenzióhoz képes bizonyos hasmenést okozó baktériumok hatásainak gátlására és bizonyítottan csökkenti a hasmenés időtartamát. A bélnyálkahártyára tápláló hatást fejt ki, aminek eredménye egyes emésztőenzimek aktivitásának fokozása. Emellett kedvező immunológiai változást okoz a bélnedvben.

Az Enterol Neo 250 mg por és oldószer belsőleges szuszpenzióhoz egy innovatív instant gyógyszerforma. A por és oldószer elkülönítve található egy palackban, melyből közvetlenül alkalmazás előtt gyorsan, egyszerűen elkészíthető egy friss szuszpenzió. Ennek az innovatív gyógyszerformának kiemelkedő előnye a társkészítményekkel szemben, hogy praktikusan és egyszerűen bárhol, bármikor pohár nélkül is étkezéstől függetlenül bevehető.

A csomagolásban található gyűrűt a kupakra téve ütközésig el kell jobbra csavarni. Ekkor a kupakban található lyukasztó fül átszúrja a záró fóliát és a liofilizátum az erdei gyümölcsös ízű, édesített vizet tartalmazó palackba hullik. (Ha ez elmarad, a hatóanyag a kupakban marad.) Szuszpendálás után a kupak balra csavarással eltávolítható és a friss szuszpenzió fogyasztható.

Alkalmazható:

  • Felnőttek és gyermekek (már 0 éves kortól) heveny hasmenésének kiegészítő kezelése.
  • Kiegészítő kezelésként a bélflóra egyensúlyának helyreállítására antibiotikum-kezelés mellett.
  • Utazással összefüggő, fertőzéses eredetű hasmenés megelőző kezelése.
  • Kiegészítő kezelésként irritábilis bél szindróma (IBS) esetén.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Hatóanyaga: Saccharomyces boulardii

Forgalmazza: MagnaPharm Hungary Kft.

Budapest 1143 Gizella út 42-44. I. emelet Moha irodaház

Betegtájékoztató Enterol Neo por és oldószer belsőleges szuszpenzióhoz

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Frissítve: 2022.03.07. 16:48, Megjelent: 2022.03.07. 16:48
Címkék: Probiotikum téma

Cikkajánló

Mikor szedjünk probiotikumot?

Dr. Borsi-Lieber Katalin
Probiotikum
A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét, és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek.
Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Sánta Zsuzsanna, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.