Curasept - Szájöblögetés elszíneződés, ízérzék zavar és irritáció nélkül

Szerző: Támogatott tartalom

A fogakon megülő lepedék eltávolításának leghatékonyabb módszere a megfelelő fogmosás, amelyet azonban szükség esetén hasznos lehet megfelelő hatóanyag-tartalmú szájöblögetőkkel kiegészíteni. A Curasept készítmények segítenek megbontani a kialakult plakkot és megakadályozni annak újbóli kialakulását, ezáltal pedig hozzájárulnak az ínygyulladás és a fogszuvasodás megelőzéséhez. (x)

Mit hívunk plakknak, és miért kell megszabadulnunk tőle?
Ez valójában a szénhidrátokból, fehérjékből és hámsejtekből álló lepedék, amelyben savakat termelő baktériumok szaporodnak el, ezek pedig ínygyulladást okoznak, és károsítják a fogzománcot. Amikor az íny begyullad, vérzékeny lesz (gingivitis), súlyosabb esetben ez a gyulladás átterjed a fogágyra is (parodontitis), aminek eredményeképpen ínysorvadás alakul ki, és a fogak meglazulnak.

Hogyan előzzük meg az ínygyulladást?
A gyulladást okozó lepedéket vagy plakkot megfelelő fogkefével és helyes fogmosási technikával el lehet eltávolítani. Bizonyos helyzetekben azonban a mechanikai plakkeltávolítás – vagyis a fogmosás – korlátozott vagy nem megoldható. Ilyenkor a kémiai plakk-kontroll – vagyis a szájöblögetők használata – segíthet kiegészíteni vagy átmenetileg helyettesíteni a mechanikai tisztítást.

Nagyon fontos azonban, hogy megfelelő hatóanyag-tartalmú szájöblögetőt válasszunk!
Az ínygyulladás megelőzésének és kezelésének kulcsa a klórhexidin hatóanyag, amely megbontja a baktériumokból álló biofilmet, és tartósan megakadályozza annak ismételt kialakulását. Ez a ma ismert leghatásosabb szájüregi fertőtlenítőszer. A klórhexidin hatóanyag megtapad a száj nyálkahártyáján és a fogakon, így 8-12 órán keresztül folyamatosan fejti ki hatását. A klórhexidin-tartalmú készítmények hosszan tartó alkalmazásának viszont lehetnek mellékhatásai: a fogak barnás elszíneződése, a nyálkahártya kiszáradása vagy az ízérzék zavar. Léteznek azonban olyan szájöblögetők, amelyek nem okoznak hasonló problémákat.

A CURASEPT ADS® az első olyan klórhexidin-tartalmú termékcsalád, amely szinte mellékhatás nélkül képes megakadályozni a plakk képződését.

A Curasept ADS® készítményekben található ADS® (Anti-Discoloration-System) rendszer jelentősen csökkenti az elszíneződés kockázatát, és kiküszöböli a hagyományos klórhexidin-tartalmú készítmények alkalmazásakor tapasztalható ízérzék zavar kialakulását. Alkoholmentes összetételének köszönhetően a sérült nyálkahártyán alkalmazva sem tapasztalható fájdalmas irritáció.

Összefoglalva tehát, a Curasept ADS® termékek használatával:

1. nem színeződnek el a fogak,

2. nem alakul ki ízérzék zavar,

3. nem jelentkezik fájdalmas irritáció,

és ami a legfontosabb: megelőzhető és kezelhető az ínygyulladás, a kiváló plakkcsökkentő hatásuknak köszönhetően.

A Curasept ADS® szájöblögetők 3-féle koncentrációban kaphatók, amelyek más-más esetekben javasoltak.

A hígabb Curasept ADS® 205 hosszú távon, akár 6 hónapig is használható, kúraszerűen, a fogszuvasodást és a plakk-képződést megelőző céllal. Különösen ajánlott fogszabályozót vagy protézist viselőknek.

A töményebb Curasept ADS® 212 használata 1-2 hónapig, kisebb szájsebészeti beavatkozások előtt és után, a baktériumszám csökkentésére és a komplikációk megelőzésére javasolt.

A legtöményebb Curasept ADS® 220 1-2 hetes intenzív kezelésre való, nagyobb szájsebészeti beavatkozások előtt és után javasolt.

Hasznos tanácsunk: a legjobb eredmény érdekében a CURASEPT ADS® (és más klórhexidin-tartalmú) szájöblögető alkalmazásakor mindig SLS (sodium-lauryl-sulfate) mentes fogkrémmel – pl. Curasept ADS® gél fogkrémmel vagy Curaprox enzycal-lal – mossunk fogat. A hagyományos fogkrémekben található SLS ugyanis gátolja a klórhexidin elnyújtott plakkcsökkentő hatását, ezért a két hatóanyag együttes alkalmazása nem javasolt.

A Curasept ADS® készítmények használata előtt, a megfelelő koncentráció kiválasztásában és az alkalmazás időtartamában kérje fogorvosa tanácsát!

Kapható a gyógyszertárakban és webáruházunkban: www.sagerdental.hu!

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

A fémmentes fogpótlások előnyei

Akárcsak az orvostudomány többi ága, a fogászat is fénysebességgel fejlődik. Különösen nagy mérföldkő a fogpótlástanban, hogy megjelentek a...

3 dolog, amivel nem csak fogai...

A ápolt száj kultusza egyre nagyobb teret hódít. A fogak hibái nemcsak az általánosan egyre inkább nyomást gyakorló tökéletesség pártiak...

A szájnyálkahártya betegségei

Baktériumok, vírusok és gombák mindenki szájában élnek, megtalálhatóak a nyálkahártyán, a nyálban és a fogak felszínén. Azonban vannak...

Mi a teendő szájsebészeti műtétek...

A szájsebészeti műtétek utáni komplikációk megelőzése érdekében mi magunk is sokat tehetünk. A legfontosabb, hogy betartsuk az orvos utasításait....

Az antibiotikum elsárgíthatja a...

Kislányomnak 5 napig magas láza volt, a háziorvos antibiotikumot írt fel. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy az addig rikítóan hófehér fogai besárgultak....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.