• 8 tévhit a fogfehérítésről

   Szerző:
   WEBBeteg

   A fogápolás, a fogágybetegségek kezelése és a fogszabályozás mellett napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az esztétikai fogászat, így a fogfehérítés is. Eloszlatjuk az eljárással kapcsolatos tévhiteket.(x)

   1. A fogfehérítés károsítja a fogakat.

   Kísérletek és klinikai vizsgálatok támasztják alá, hogy abban az esetben, ha a szakmai szabályokat betartják, nincs káros mellékhatása a fogfehérítésnek.

   2. A fogak elszíneződésére nincsenek hatással az elfogyasztott ételek, italok.

   Ezzel szemben a számos lehetséges ok közül csak párat említenék: színanyagot tartalmazó ételek, italok (pl. kávé, tea, vörösbor, kóla - ezekben savas vegyhatású anyagok találhatóak), dohányzás, pipázás, stb.

   3. Az elszíneződött gyökértömött fogakat nem lehet fehéríteni.

   NADOR DENTAL AKCIÓ! WEBBETEG.HU CSOMAGAJÁNLAT


   Panoráma röntgent készítünk, mely alapján tájékoztatjuk, hogy milyen beavatkozásra van szüksége. A konzultáció és a panoráma röntgen 2013. április 10-ig INGYENES! A konzultáció nem csak általános megbeszélésre, hanem fogbeültetésre (implantációra) is érvényes! Ne várakozzon, kérjen időpontot már most kollégáinknál! Az ajánlat a WEBBETEG-ra való hivatkozással érvényes!

   Ezen fogakat is lehet fehéríteni, azonban ilyen esetben egy ún. belső fogfehérítési eljárást alkalmazunk, mely többszöri kezelést vesz igénybe.

   4. Egészségi állapottól függetlenül bárkinél alkalmazható a fogfehérítés.

   A gyártók nem javasolják a várandós és szoptatós hölgyeknek, bármely használt anyaggal szembeni allergia esetén, bizonyos fogfejlődési rendellenesség esetén, túl nagy pulpakamrával rendelkező pacienseknél (fiatalok), kezeletlen rossz töméseknél, szemmel látható sérülések esetén, amelyek károsíthatják a fogat (pl. repedések).

   5. A tömött fogak is ugyanúgy fehéríthetőek, mint az eredeti fogak.

   Ezeket a fogakat is fehérítjük, majd a fehérítést követően kb. 2 hét után készítjük el a végleges esztétikai megoldásokat (cseréljük a tömést a színárnyalatnak megfelelően, stb).

   6. Nem szükséges a fogtisztítás fehérítés előtt.

   Minden esetben szükséges a fogtisztítás, melynek során a plakkot (lepedéket) és a fogkövet távolítjuk el, majd polírozzuk a fogakat.

   7. A rendelői fehérítés hatékonyabb, mint az otthoni.

   Természetesen lehetnek különbségek, a tapasztalatok azt mutatják, hogy lényeges különbség nem állapítható meg a két eljárás között.

   8. A fogfehérítés nem ad tartós eredményt.

   Akár több évig is megmaradhat, nem lehet pontosan megmondani, hogy mikor kell megismételni a kezelést, ugyanis az nagyban függ a fogakat érő behatásoktól!

   A kérdésekre Dr. Németh József fogszakorvos, a budapesti Nador Dental fogorvosi magánrendelő egyik alapítója válaszolt. 

   (Nador Dental fogorvosi magánrendelő)

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu