Detego pH-Balance Hüvelyi pH-teszt

Szerző: www.detego.hu

A hüvely normál (3,8-4,5 közötti) pH-értéke alapvető feltétele az intim terület védelmének, megakadályozva a kórokozók megtelepedését és hüvelyi fertőzés kialakulását. A hüvely mikrobiális ökoszisztémájának összetételét és változásait több tényező és természetes védekező funkciók szabályozzák. (x)

Az egyik ilyen fontos tényező a Laktobacillus, mely hatására a hüvelyben tejsav képződik. Ennek eredménye a vaginában kialakuló savas környezet, melynek pH-értéke általában 3,8-4,5 között van. Ez a savas környezet védelmet nyújt a fertőzések ellen, mert a legtöbb kórokozó nem képes ilyen közegben szaporodni.

A hüvely pH-szintje változó. A hüvelyi pH megváltozik bakteriális vaginózis (kórokozó baktériumok elszaporodása a hüvelyben), vegyes bakteriális fertőzések, nemi úton terjedő fertőzések, korai burokrepedés, műtét utáni elfertőződött sebek, túlzott intimhigiénia, antibiotikus kezelés esetében. A 4,5 fölötti hüvelyi pH-értéknél fokozott a megbetegedések, illetve a vetélési vagy koraszülés kockázata.

A Detego PH-Balance Hüvelyi pH-teszt modern eszköze a női egészség védelmének

A hüvelyflóra egyensúlyának felborulása gyakran jár együtt a pH-érték megnövekedésével. A 4,5 értéknél magasabb hüvelyi pH-érték számos nőgyógyászati panaszt okozhat. A teszt használatával ön időben képes felismerni a hüvely pH értékének megváltozását, így a fertőzés korán felismerhetővé, egyes esetekben megelőzhetővé válik.

A Detego PH-Balance Hüvelyi pH-teszt: egészségesen a terhesség alatt

Bakteriális vaginózis (BV) a terhes nők kb. 15-20 százalékánál fordul elő. Ez növeli a koraszülés, a magzatvíz elfertőződése, a korai burokrepedés, a szülés alatti láz, a szülés utáni méhbelhártya-gyulladás, a magzat bakteriális fertőzésének esélyét. A hüvely pH-jának rendszeres vizsgálatával a terhes nők csökkenthetik a fenti betegségek kockázatát.

Intimápolás a Detego PH-Balance Hüvelyi pH-teszttel

A nőgyógyászhoz forduló nők 20-30 százaléka szenved hüvelyfertőzésben az alábbi panaszokkal: viszketés, égő érzés, szárazság, fokozott hüvelyfolyás, szagos hüvelyváladék. Az ilyen panaszok leggyakoribb oka a nem megfelelő vagy túlzásba vitt intimhigiénia, mely a hüvely normál flórájának egyensúlyát felborítja, ennek következtében a hüvely pH értéke megváltozik.

A Detego PH-Balance Hüvelyi pH-teszt segítségével gyorsan felismerhetők az intim terület problémái.

Mikor érdemes elvégezni a Detego PH-Balance hüvelyi pH-tesztet?

  • Fertőzés gyanúja esetén
  • A normál flóra megbomlásának gyanúja esetén
  • Antibiotikus kezelés alatt és után
  • Megelőző orvosi vizsgálat részeként
  • Terhesség alatt
  • Koraszülésre való ismert hajlam esetén
  • Új partnerrel való szexuális érintkezés után
  • Ha tünetei vannak (viszketés, égő érzés a hüvelyben, szag, folyás)
  • A hüvely sebészeti beavatkozásai előtt és után

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát.

(www.detego.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Vashiányos vérszegénység Vashiányos vérszegénység

Mi okozhatja? Melyek a vashiány tünetei? Mennyi a vasszükségletünk?

Legyen a mozgás kortalan! Legyen a mozgás kortalan!

A Magyar Szabadidősport Szövetség ajánlása a szenior korosztálynak. (x)

Női fertőzések diagnosztikája...

A terhességi gyorstesztek és a COVID-tesztek használata ma már mindennapossá vált, és sok nő ismerkedik új, női gyorstesztekkel is, amelyek azonnali...

Új kezelés segíti a...

Budapesten elsőként a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Baross utcai részlegén egy 47 éves, előrehaladott petefészek...

Mit érdemes tudni a...

Általában, amikor baktériumokról van szó, mindig rögtön gyulladásra, fertőző betegségre gondolunk. Pedig a természetben sem minden fekete vagy...

A legjobb védekezés a fertőzések...

A bélrendszerhez hasonlóan a hüvelynek is megvan a saját ökoszisztémája, melyben egyensúlyi állapot esetén éppen annyi jótékony baktérium...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.