Gyakori kérdések a Lactivról

Szerző: WEBBeteg

Ha a bélflóra sérül, emésztési panaszok tapasztalhatóak. Ilyenkor gyakori tünet a hastáji fájdalom, a puffadásérzés és a hányinger. Hasmenés ugyanúgy jelentkezhet, mint a székrekedés. (x)

Milyen következményekkel jár, ha ez az állapot hosszú ideig fennáll?

A bélflóra károsodása olyan változásokat idézhet elő, amelyek súlyos betegségeket okozhatnak.

Mi az a Lactiv?
A Lactiv olyan probiotikus étrend-kiegészítő készítmény, amely a szervezet számára hasznos baktériumokat és B-vitaminokat (kivéve Lactiv Baby) tartalmaz. Ezek az összetevők hozzájárulnak az egészséges mikroflóra kialakításához és fenntartásához, ezzel a jó közérzet megőrzéséhezéhez, illetve helyreállításához.

Mit jelent, hogy a Lactiv 5 féle probiotikumot és B-vitaminokat tartalmaz?
A probiotikumok jótékony bélbaktériumok. A bélflóra legfontosabb alkotóelemei, amelyek elengedhetetlenek az egészséges bélmûködéshez. A Lactivban (kivéve Lactiv Baby) emellett B-vitaminok is találhatóak, a bélflóra károsodása következtében fellépő vitaminhiány pótlása érdekében.

Hány éves kortól szedhető a Lactiv?
A Lactiv termékcsalád gyermekek és felnőttek számára is biztonságosan alkalmazható, már 0 éves kortól (0-1 év közötti gyermekek esetén az adagolásról és az alkalmazás időpontjáról kizárólag a gyermekorvos határoz).

Hol szerezhető be a Lactiv?
A Lactiv étrend-kiegészítő gyógyszertárakban szerezhető be. Érdemes a gyógyszerész segítségét kérni, hogy az Ön számára melyik formában a legcélszerûbb a Lactiv fogyasztása.

Milyen típusú Lactiv készítmények kaphatók?
A Lactiv étrend-kiegészítő háromféle kiszerelési formában kapható: szuszpenzióként, granulátumként és kapszulaként. A Lactiv Baby szuszpenzió már 0 éves kortól is alkalmazható (0-1 év közötti gyermekek esetén az adagolásról és az alkalmazás időpontjáról kizárólag a gyermekorvos határoz).

Miért van B-vitamin a Lactivban?
A bélflóra sérülése, a jótékony bélbaktériumok számának csökkenése esetén alacsonyabb a B-vitaminok termelése is. A B-vitaminok közremûködnek a szervezet energiatermelésében, anyagcsere-folyamataiban, az idegrendszer optimális mûködésében, továbbá az egészséges bőr- és hajszerkezet kialakításában.

Kell-e hígítani a Lactiv ampulla tartalmát vagy a Lactiv granulátumot?
A termékcsalád mindkét kiszerelése hígítás nélkül alkalmazható.

Miért kell először befelé csavarni az ampulla kupakját?
Az ampulla kupakja tároló feladatot is ellát, vagyis por formájában tartalmazza a hasznos baktériumokat és vitaminokat. Ha az óramutató járásával megegyező irányba tekerjük, a kupakban található összetevők az ampullába jutnak.

Mit kell tenni, ha a kupak lecsavarásakor piros dugó marad az ampullában?
Teljesen vissza kell csavarni a kupakot, hogy az újabb kicsavaráskor a dugó a kupakban maradjon.

Mi a probiotikum?
A probiotikumok olyan hasznos baktériumok, amelyek hozzájárulnak az egészséges mikroflóra kialakításához és fenntartásához, ezzel a jó közérzet megőrzéséhez.

Fontos-e, hogy többféle jótékony baktériumot tartalmazzon egy probiotikum?
Igen, fontos. A probiotikum készítmények abban térnek el egymástól, hogy különböző baktériumtörzseket tartalmaznak. A Lactiv probiotikum-komplexumokban ötféle törzs található, amik hozzájárulnak az egészséges mikroflóra kialakításához és fenntartásához, ezzel a jó közérzet megőrzéséhez.

Mi az antibiotikum?
Az antibiotikum bakteriális fertőzések kezelésére alkalmas készítmény, amelynek szedését kizárólag orvos írhatja elő. Mellékhatása lehet, hogy elpusztítja a hasznos baktériumokat is, a károsat mellett, így felborítja a bélflóra egyensúlyát.

Mi a bélflóra?
A bélflóra 300-500 különböző baktériumot tartalmaz, amelyek meggátolják a káros kórokozók elszaporodását, megkönnyítik az emésztést, részt vesznek egyes vitaminok termelésében, hatékonyan csökkentik az antibiotikumok mellékhatásait, és hozzájárulnak a szervezet eredményesebb védekezéséhez.

Egyszerre is bevehető-e a Lactiv és az antibiotikum?
Ha elkerülhetetlen az antibiotikumos kezelés, érdemes a terápiával párhuzamosan alkalmazni a probiotikumos készítményt. A Lactivot a gyógyszeres kezelés befejeztével ajánlott még egy hétig szedni. Fontos, hogy -napi szinten- a Lactiv étrend-kiegészítő fogyasztása a két antibiotikum bevétele közé essen.

Laktóz érzékenyek szedhetik a Lactiv-ot?
Laktóz érzékenyeknek a Lactiv granulátum illetve a Lactiv Baby ajánlott, mivel ezek laktózt NEM tartalmaznak.

- Lactiv Acute, probiotikumokat és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió
- Lactiv, probiotikumokat és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula
- Lactiv, probiotikumokat és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő granulátum
- Lactiv Baby, probiotikumokat tartalmazó étrend-kiegészítô szuszpenzió

Probiotikumokat és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény gyermekektől elzárva tartandó. 0-1 év közötti gyermekek esetén az adagolásról és az alkalmazás időpontjáról kizárólag a gyermekorvos határoz. További adagolással kapcsolatban tekintse meg a használati útmutatót. A Lactiv Baby vitamint nem tartalmaz.

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Keringési zavarok Keringési zavarok

Hogyan kezelhetőek? Mit tehet a megelőzésük érdekében?

Várandósság és ajakherpesz Várandósság és ajakherpesz

Védje meg ajkait a herpesztől a terhesség alatt is! (x)

Prebiotikumok, probiotikumok...

A bélflóra fő funkciója a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása. Ha a bélflóránk...

Néhány tipp a probiotikumok...

A probiotikumok jótékonyan segítik szervezetünk bélflórájának munkáját. Azonban, mint minden készítménynél (legyen az gyógyszer vagy étrend...

Probiotikum szedése gyermekkorban...

Az édesanyák már várandósságuk idején tehetnek gyermekük egészségéért: az anya emésztőrendszerének egészsége egyik fő alapeleme gyermeke...

Mikor szedjünk probiotikumot?

A probiotikumok a bél mikroflórájának olyan, jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és...

Immunerősítés probiotikumokkal

Több száz tudományos vizsgálatot végeztek a jótékony tejsavbaktériumok hatását kutatva, melyek eredménye szerint a tavasztól őszig rendszeresen...

A probiotikumok jelentősége...

A baba megszületését követően a kezdetben steril, kórokozómentes bélcsatorna néhány óra leforgása alatt benépesül baktériumokkal. A természetes...

A gyomor-bélrendszeri fertőzéseket...

Míg az enterális fertőzésben szenvedő fiatalok esetében az emésztőrendszeri tünetek dominálnak, addig az idősebbek esetén magasabb arányban...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.