Hirdetés
   • Inzulinterápia

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Laczkó Andrea, diabetológus szakorvos
    2018-04-26 17:25
    Általában napi kétszeri előkevert-premix-inzulin adagolását jelenti. Idősebb, stabil életvitelű cukorbetegeknél, ahol a betegek életmódja, étrendje rögzített, a konvencionális kezelés könnyen kivitelezhető és az esetek többségében az elért eredmény is megfelelő.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brasnyó Pál
    2018-04-09 09:41
    Az inzulin fontos szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjében. Inzulin hiányában, vagy hatásának csökkenésekor elmarad a sejtek glükózfelvétele, a glükóz raktározása, amely folyamatok magas vércukorszinthez vezetnek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brasnyó Pál
    2018-04-08 09:41
    Cikkünkben a gyors hatású, ultragyors hatású, elhúzódó hatású, hosszú hatástartamú és premix inzulinkészítményekről olvashat. Megtudhatja, mitől függ az inzulin felszívódásának sebessége, és hogy kell-e számolni mellékhatásokkal.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brasnyó Pál
    2018-02-11 18:56
    Az inzulinkezelés elkezdésének több módja lehetséges a 2-es típusú cukorbetegek esetében. El lehet kezdeni a meglévő tablettás kezelés mellett, az úgynevezett bázisinzulin kezeléssel.
    Élet betegséggel
    Diabetes - Róth Éva
    2018-02-02 20:09
    Nem kell megváltoztatni az életritmust, nem kell mindent lecserélni, de a lábakat rendeltetésszerűen kell használni, minden nap, rendszeresen tisztán tartani és megfelelő módon ápolni!
    Élet betegséggel
    Diabetes - Kicsák Marian, dietetikus
    2018-01-05 20:09
    Az 1-es típusú cukorbetegnek étrendje összeállításakor nagyfokú tudatosságra van szüksége. A diéta azt jelenti, hogy megválasztja a fogyasztani kívánt ételek, italok mennyiségét és minőségét, ahelyett, hogy egyszerűen csak csökkentené azokat.
    Betegségek megértése
    Diabetes - Dr. Erhardt Éva
    2018-01-04 20:09
    A gyermek- és fiatalkori 1-es típusú cukorbetegség kezelésének célja a tartósan jó szénhidrát-anyagcsere-helyzet megteremtése, azaz a normális vércukorszint minél jobb megközelítése, az akut szövődmények (alacsony- és magas vércukorszint, majd ketoacidózis) elkerülése, az életminőség javítása és a késői szövődmények megelőzése.