Koronavírus: tovább nőtt a fertőzöttek száma

WEBBeteg
megjelent:

189 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak a péntek reggeli adatok szerint, és egy beteg elhunyt. Jelenleg 82 beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

A napi esetszámok folyamatosan növekednek Magyarországon, az elhunytak száma - egyelőre - nem emelkedett. Az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma legutóbb június közepén volt hasonlóan magas. Az esetszámok hétnapos mozgóátlaga a mélypontot júliusban érte el 30 fővel, azóta azonban 100 fölé emelkedett ez a mutató.

A beoltottak száma 5 725 336 fő a kormányzati tájékoztatási oldalon közzétett adatok alapján. Közülük 5 505 341 fő már a második oltását is megkapta, 266 ezren pedig a harmadik oltást is felvették. Az első oltásukat megkapók száma 9811 fővel nőtt, ami enyhe növekedés a korábbi hetekben jellemző, 5-6000 körüli számokhoz képest. Az oltás elsősorban a még oltatlanok számára ajánlott, a harmadik dózis felvétele pedig a gyenge immunrendszerrel renedelkező idősek és betegek számára. A következő oldalakon tud regisztrálni, illetve időpontot foglalni bármely 12 év feletti számára.

Világszinten tegnap 714 343 új fertőzöttet regisztráltak a hatóságok, ami a második és harmadik hullám csúcsát megközelítő értéket jelent. Az elhunytak száma a worldometers.info adatai szerint 10 806 fő volt, amely szintén jelentős növekedés a júliusban jellemző 7500-8000 fős számokhoz képest. A legtöbb új haláleset az Egyesült Államokban és Mexikóban történt, 1215, illetve 986 fő hunyt el. Európában az alacsony átoltottsággal rendelkező Oroszországban történt a legtöbb haláleset (820 beteg), amit Spanyolország követ 171 fővel. Közép-Európában jelenleg aránylag kedvező a járványhelyzet.

(WEBBeteg összeállítás)

Koronavírus aktuális kérdések

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.