Koronavírus napi jelentés: 85 új fertőzött, nincs újabb elhunyt

WEBBeteg
megjelent:

A pénteken közzétett adatok szerint Magyarországon 85 új fertőzöttet igazoltak. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma a járvány kezdete óta összesen továbbra is 30 020 fő.

A gyógyultak száma is növekedett, így az aktív fertőzöttek száma tovább csökkent, 33 804 főre. Jelenleg 67 COVID-19-fertőzött beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Tegnap 5457 fő kapta meg első, és 13 388 fő a második oltását. A beoltottak száma ezzel összesen 5 588 272 főre nőtt, közülük 5 357 511 fő kapta meg mindkét dózis vakcinát. A regisztráltak száma meghaladta az 5 millió 500 ezer főt, és 94%-uk vette fel eddig az oltást.

Vakcináció Európában, 2021. július 21-i állapot
Mindkét, illetve az első oltásukat megkapók aránya Magyarországban és néhány országban

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, az első oltásukat megkapók számában azonban már több európai ország jobban áll hazánkban, az új regisztrálók számának csökkenése miatt. Mivel a koronavírus delta-variánsa több európai országban erősen terjed, ezért továbbra is mindenkinek ajánlott a védőoltás.

Világszinten továbbra is gyorsan terjed a járvány, egy nap alatt 568 336 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ezzel a pandémia kezdete óta összesen 193 374 901 főre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Közülük tegnap 8900 fő vesztette életét, a halálos áldozatok száma ezzel összesen 4 150 987 főre nőtt. A legtöbb új esetet az Egyesült Államokból, Braziliából és Indonéziából jelentették, míg a legtöbb haláleset Indonéziában, Braziliában és Oroszországban történt, az USA a magasabb átoltottság miatt csak a hetedik ezen a listán.

Delta-variáns

(WEBBeteg összeállítás, adatok forrása: Koronavírus Sajtóközpont, worldometers.info, ourworldindata.org)

Cikkajánló

Reflux
Reflux

Milyen szövődményei lehetnek, ha nem kezelik?

Penészes élelmiszer
Penészes élelmiszer

Mi bajunk lehet, ha ettünk belőle?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.