Oroszországban is megjelent az indiai variáns

MTI
megjelent:

Oroszországban is megjelent a koronavírus indiai variánsa, a kórokozót Uljanovszkban tanuló indiai diákoknál azonosítottak - jelentette csütörtökön a Kommerszant című orosz napilap.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) uljanovszki területi igazgatósága a Kommerszantnak elmondta, hogy a variáns jelenlétét az uljanovszki állami egyetem 16 indiai diákjának Covid-tesztjében mutatták ki.

Az emberi immunrendszer kevésbé képes reagálni erre a mutánsra

A Roszpotrebnadzor szerint 130, az egyetem orvosi karán tanuló diák érkezett Indiából a Volga menti nagyvárosba áprilisban, májusban pedig további 18. Borisz Kosztyisko rektor közlése szerint a diákok koronavírustesztje még negatív eredményeket mutatott a határon. A megérkezésüket követően megismételt tesztek azonban már 60 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, közülük 16 esetében pedig az indiai vírustörzset azonosították, mindnyájukat koronavírus-fertőzötteket kezelő kórházakba vitték.

A Roszpotrebnadzor regionális igazgatósága szerint kizárt, hogy az indiai variáns kijusson a megfigyelőből - ahová korábban az indiai diákokat helyezték - és a koronavírus-fertőzötteket kezelő kórházakból. A regionális kormányzat közölte: bízik a hatóság következtetéseiben, de szükség esetén kész további lépéseket tenni.

A rendelkezésre álló információk szerint az indiai változat fertőzőbb a korábban ismert variánsoknál, a kutatások első eredménye szerint az emberi immunrendszer kevésbé képes reagálni erre a mutánsra. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn közölte, hogy az indiai változatot globális aggodalomra okot adó variánsként azonosították.

(MTI)

Tovább

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.