Delta-variáns téma

A delta-variáns okozta betegség megjelenése, tünetei gyermekeknél

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Szabó Zsuzsanna

Delta-variáns

Az iskolakezdés kapcsán egyre aktuálisabbá válik a kérdés, hogy hogyan is érinti a pandémia a kisgyermekeket jelenleg mind hazánkban, mind a nagyvilágban. Az alábbi cikkben külföldi adatokra támaszkodva szeretnénk kitekintést adni erre vonatkozóan.

Ezek a delta-variáns okozta fertőzés jellemző tünetei

MTI

Delta-variáns

Fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) delta-variánsával fertőzöttek - írta a BBC hírportálja.

Felbukkant a delta-variáns újabb változata

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A koronavírus új variánsa: az AY.4.2 jelzetű változat terjed napjainkban az Egyesült Királyságban - hozták nyilvánosságra brit virológusok. Elemzéseik szerint a delta egyik altípusáról lehet szó, aminek fertőzőképessége akár 10%-kal nagyobb, mint az eredeti delta-variánsé.

A COVID-19 elleni vakcinák csökkentik a delta-variáns transzmisszióját - ám rövid ideig

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Azok a beoltottak, akik két COVID-19 elleni oltásuk után mégis elkapják a delta-vírusvariáns okozta fertőzést, a velük közeli kapcsolatban állókat (szoros kontaktjaikat) jóval kisebb eséllyel fertőzhetik meg, mint a nem beoltottak.

Kapjon emlékeztető oltást mindenki - ez a várható irányelv

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az amerikai szakértők hamarosan azzal a javaslattal állnak elő, hogy az USA minden lakosa, életkortól függetlenül, 8 hónappal a teljes vakcináltságának elérését követően vegye fel a COVID-19 elleni „ráerősítő” oltást. Megfogalmazásuk szerint, ez a booster fogja biztosítani a COVID-19 elleni tartós védelmet, tekintettel arra, hogy mára a delta-variáns az egész országban elterjedt.

Allergiaszerű tüneteket is okoz a delta vírusmutáns

koronavirus.gov.hu

Egész Európában és hazánkban is már az új koronavírus delta vírusvariánsa terjed. Ezt a - korábban indiainak nevezett - vírusmutánst tavaly decemberben azonosították, majd idén márciusban minősítették kiemelt kockázatúnak.

Megugrott a lélegeztetőgépre szorulók száma Izraelben

MTI

Jelentősen, a korábbi két tucatról 42-re nőtt a lélegeztetőgépre szorulók száma a koronavírus-járvány negyedik, delta variáns által okozott hullámában Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

CDC: A vakcináltaknak is ajánlott a maszkviselés a delta-variáns miatt

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az Egyesült Államokban már nem elvárás - még zárt térben sem - a maszk hordása, a delta-variáns terjedése miatt azonban az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) most ismételten ajánlja az arc eltakarását mindenütt, ahol a fertőzés veszélye kiemelten nagy lehet – még az oltottak számára is.

Koronavírus: 180 nap után ismét megjelent Pekingben

MTI

Hónapok óta először új, belföldi fertőzésből eredő Covid-19-es esetet jelentettek csütörtökön Pekingben, ahol ezt megelőzően több mint 180 napja nem regisztráltak új megbetegedést - adta hírül internetes kiadásában a China Daily című kínai lap.

Müller Cecília: a vírus variánsai miatt indokolt a harmadik oltás

MTI

A koronavírus variánsai okozhatják az új megbetegedések többségét, ezért egyes sérülékeny csoportoknál indokolt a harmadik oltás - mondta el az országos tisztifőorvos.