Koronavírus: Kifejlesztője szerint egy évig nyújthat védelmet a második orosz vakcina

MTI
megjelent:

Egy évig nyújthat védelmet a várakozások szerint a COVID-19 ellen kifejlesztett második orosz vakcina, az EpiVacCorona - jelentette ki csütörtökön Moszkvában Tatyjana Nyepomjascsih, az oltóanyagot kifejlesztő Vektor központ vezérigazgató-helyettese.

Mit lehet még tudni az EpiVacCorona vakcináról?

Nyepomjascsih elmondta, hogy a peptidantigén-alapú oltóanyag a "posztregisztrációs" tesztelése során a 60 évnél idősebbek esetében is hatékonynak bizonyult, komoly mellékhatások nélkül. Az EpiVacCorona tömeggyártásának beindítása február végén várható.

Meddig nyújthat védelmet a Szputnyik V vakcina?

Alekszandr Gincburg, az első orosz oltóanyagot, a Szputnyik V-t kifejlesztő Gamaleja Intézet igazgatója kedden azt mondta, hogy az a vakcina feltehetően több mint két évig nyújt védelmet az új koronavírusos-fertőzés ellen.

A harmadik orosz oltóanyag a CoviVac

A harmadik orosz oltóanyag, a CoviVac bejegyzése a Csumakov Központ várakozása szerint április 16-ra várható.

Az oroszországi helyzetről

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Rosszija 24 hírtelevíziónak csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy ha a megbetegedések számának csökkenő tendenciája megmarad, akkor májusban a főbb egészségügyi korlátozásokat vissza lehet majd vonni. Véleménye szerint nyárra többé-kevésbé az egész országban normalizálódhat a helyzet.

Szobjanyin szerint eddig mintegy félmillió moszkvai lakos jelentkezett védőoltásra, közülük 400 ezren már meg is kapták a vakcina első komponensét. Mint mondta, a feliratkozottak 40 százaléka az idősebb korosztályhoz tartozott.

(MTI)

Ajánlott cikkek - A COVID-19

Cikkajánló

COVID-19
A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek gyakoriságában azonban megfigyelhetőek kisebb-nagyobb eltérések, amely alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni talán lehet a betegséget.
Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.