Szputnyik V vakcina téma

Koronavírus: óvatosságra int az orosz vakcina fejlesztője egyes súlyos betegségek esetén

portfolio.hu

Az orosz Szputnyik V vakcinát kifejlesztő Gamaleja Intézet az oltóanyag módosított alkalmazási útmutatásában óvatosságra intett a készítmény egyes súlyos betegségek esetén való alkalmazásával kapcsolatban, mivel ezen betegeknél még nem mérték fel a vakcina hatásait maradéktalanul - adta hírül a portfolio.hu.

Szlávik János: az orosz vakcina ugyanolyan elven működik, mint az AstraZeneca

MTI

Ugyanolyan elv alapján működik az orosz Szputnyik V vakcina, mint az AstraZeneca oltóanyaga - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn .

Müller Cecília: az orosz vakcina hatékony, hatásos, biztonságos

portfolio.hu

A javuló járványügyi adatok ellenére fennmaradnak még a korlátozó intézkedések - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai online tájékoztatóján - adta hírül a portfolio.hu.

Nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország

koronavirus.gov.hu

Nagy mennyiségű koronavírus elleni orosz vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közös moszkvai online sajtótájékoztatóján.

Engedélyezték a magyar hatóságok az AstraZeneca- és a Szputnyik V-vakcinát

MTI

Engedélyezték a magyar hatóságok a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinákat.

Az orosz Szputnyik V fejlesztői a vakcina európai bejegyzését kérték

MTI

A Szputnyik V fejlesztői az oltóanyag európai bejegyzését kérték, a Covid-19 elleni első orosz vakcina fokozatos szakvizsgálatának folyamata februárban kezdődhet meg - közölte szerdán az oroszországi oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Több mint másfél millió embert oltottak be a Szputnyik V-vel

MTI

Több mint másfél millió ember oltottak be az első orosz vakcinával, a Szputnyik V-vel - közölte orosz oltóanyagok kifejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Alkalmazható-e kombinációban az Oxford és a Sputnik vakcina?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Brit és orosz tudósok közös kutatásban tervezik megvizsgálni, hogy az Oxford-AstraZeneca és a Sputnik V vakcinák összekapcsolása, azaz ha együtt állítják őket az oltási rendbe, javítja-e a COVID-19 elleni védelmet. Vajon a két hasonló technológián alapuló vakcina vegyítése kiválthat-e jobb immunválaszt a beoltottaknál? Az Oroszországban zajló tesztelésre a 18 év felettiek bevonását tervezik.