Hirdetés
   • Egy koronavírusos beteg beszámolója

    Szerző: WEBBeteg.hu

    A koronavírus különböző embereknél más-más tünetekkel jelentkezhet, és eltérő súlyosságú is lehet. Egy újabb beszámoló a koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül.

    A feleségem hívta a háziorvost

    Január végén utaztam haza egy üzleti útról az Egyesült Királyságba Karachiból és rögtön torokfájást kezdtem érezni. Mire hazaértem, egyre jobban fájt, ezért elkezdtem otthon gyógyszereket szedni (torokfertőtlenítőket).

    2-3 napig folytattam, de nem volt hatása, nem éreztem jobban magam. Aztán már a köhögés is megjelent, illetve be is lázasodtam.

    Hirdetés

    Ekkor a feleségem hívta a háziorvosomat, és a segítségét kérte. Mivel éppen most utaztam vissza Pakisztánból, feltettek néhány további kérdést, például hogy Pakisztánon kívüli más országokban, Kínában, Dél-Koreában vagy Japánban is jártam-e az utazásaim során.

    Mivel nincs egyéb krónikus betegségem, otthoni karantént rendeltek el. Már javulok és egyre jobban érzem magam. 

    Szerző: Nadeem, Nagy Britannia - Quora.com,
    Fordítás: WEBBeteg.hu

    További beszámolók koronavírusos betegektől

     

    Módosítva: 2020.03.25 13:03, Megjelenés: 2020.03.25 13:03
   • Cikkajánló

    SARS-CoV-2

    SARS-CoV-2

    koronavirus.gov.hu

    A virológus szerint valószínűleg széklettel is képes fertőzni az új koronavírus.

    Koronavírus-járvány

    Koronavírus-járvány

    koronavirus.gov.hu

    Egészségügyi védőeszközök és a kezelésnél hatásos gyógyszer is érkezett hazánkba.

    Felkészülnek a vidéki kórházak is, lélegeztetőgép kezelés oktatás is indult

    Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

    Így zajlik a laborban a munka

    A koronavírus magyarországi megjelenése óta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriuma folyamatosan dolgozik. Ez az a labor, ahol Magyarországon először sikeresen izolálták a koronavírust március közepén.

    Rosszul érzem magam, felhívom a háziorvost... Mi történik utána?

    Mindenki tudja, hogy amennyiben betegnek érzi magát, ne menjen be a rendelőbe, hanem telefonon kell keresnie a háziorvosát a panaszaival. De mire lehet számítani ezt követően?

    Pontosan mikortól, meddig és mennyire fertőző a koronavírus?

    A COVID-19 megbetegedést okozó vírus fertőzőképessége a tünetek meglétekor a legnagyobb, de előfordulhat a tünetek jelentkezése előtt is, még a lappangási időszakban.

    Ezektől a hatóanyagoktól várják a COVID-19 gyógyítását

    Számos hatóanyagot vizsgálnak jelenleg a COVID-19 antivirális kezelését illetően, klinikai tanulmányok keretein belül. A folyamatban levő nemzetközi klinikai vizsgálatok nyilvántartása megtalálható a WHO weboldalán és a clinicaltrials.gov weboldalon.

    Milyen betegeket fenyeget leginkább a koronavírus?

    A koronavírus-fertőzés az átlagosnál jobban fenyegeti a gyengébb védekezőképességgel rendelkezőket, így az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket. De pontosan milyen krónikus betegségek esetén kell fokozott kockázattal számolni?

    Lelki egészségünket is fenyegeti a koronavírus

    Még a világjárvány kezdeti időszakában járunk. Magyarországon március 4-én jelentették hivatalosan az első koronavírus-fertőzést, és március 15-én az első halálesetet. Mégis, mintha hosszú idő telt volna el a kezdetek óta. Megváltozott az időérzékelésünk is...

    Miért terjed ennyire agresszíven az új koronavírus?

    A jelenleg világot érintő SARS-CoV-2 általi koronavírus-járvány gyorsan és saját szempontjából sikeresen terjed. Rendkívül sok ember megfertőződött és elsősorban az idősek vagy a krónikus betegségben szenvedők közül sokan haltak meg. De miért terjed ennyire gyorsan és agresszíven a vírus?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.