• Orvosok a hajdú-bihari közlekedési baleset áldozatai

    Szerző: MTI

    A berettyóújfalui gróf Tisza István Kórház két ideggyógyász orvosa halt meg szombat délelőtt a 47-es úton történt közlekedési balesetben - erősítette meg az MTI információját Muraközi Zoltán, a kórház főigazgató főorvosa.

    Közlekedési baleset - Nem csak a test sérül


    Napjainkban egyre több közlekedési balesetről hallunk, azonban ezek kapcsán mindig csak a halálos áldozatokról emlékezünk meg, a túlélőkről senki sem beszél. Vajon hogy élik meg és hogyan dolgozzák fel a balesetet? Vajon túl lehet lépni a történteken tartós lelki károsodás nélkül? Közlekedési baleset - Nem csak a test sérül>>

    Elmondása szerint a kórház négy neurológusából hárman egy debreceni orvosi konferenciára tartottak, amikor autójuk egy teherautóval ütközött. A személyautót az ideggyógyászat osztályvezető főorvosa vezette, akit sérülésekkel a debreceni Kenézy kórházba vittek a mentők.

    A negyedik neurológus jelenleg ügyeletes a kórházban - tette hozzá a főigazgató, aki elmondta azt is, hogy a tragédiáról értesítették a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI), valamint felvették a kapcsolatot a debreceni Kenézy kórházzal annak érdekében, hogy segítsenek a neurológiai ellátásban.
     
    Hirdetés
     

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Muraközi Zoltán tájékoztatása szerint e nehéz helyzetben is a sürgős eseteket ellátják a berettyóújfalui kórházban, s próbálnak mielőbb orvosokat keresni az ideggyógyászati osztály működésének biztosítása érdekében.
     
    Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy személygépkocsi egy kamion előzése közben frontálisan összeütközött egy teherautóval. A személyautó két utasa, egy 30 éves férfi és egy 40 éves nő a helyszínen meghalt.
     
    A baleset miatt még mindig teljes útzár van a 47-es főút érintett szakaszán, a forgalmat Derecskénél, illetve Berettyóújfalunál Földes felé terelik.
     
    (MTI)
    Legutóbb frissült: 2014.02.15 19:05
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A kerti munkák veszélyei - Permetezés

    Akinek van kiskertje, szívesen tölti az időt a szabadban egy kis kertészkedéssel, barkácsolással, mely nemcsak hasznos elfoglaltság, hanem a kreativitást, életkedvet is növeli, valamint a testedzésnek is igen kiváló formája. A ház körüli, illetve kerti munkáknak azonban vannak veszélyei is!

    A 10 leggyakoribb elsősegélynyújtási hiba

    Hiába állnak rendelkezésünkre jól képzett baleseti sebészek, gyakran előfordul, hogy már a kórházba érkezés előtt szükség van elsősegélynyújtásra. A Newsweek című hetilap összefoglalta a leggyakrabban elkövetett elsősegélynyújtási hibákat, illetve hogy mit tegyünk helyettük.

    Előzze meg a szén-monoxid-mérgezést!

    Mik lehetnek a szén-monoxid-mérgezés tünetei? Mi a teendő mérgezés esetén? Hogyan előzhető meg?

    Crush-szindróma

    A Crush-szindróma elsősorban balesetek, katasztrófák áldozatainál alakulhat ki. Az izmok zúzódása vagy egyéb sérülése az izomszövet elhalásához, vese- vagy májelégtelenséghez vezethet. A sérült baleset helyszínén történő ellátása jelentősen befolyásolja a Crush-szindróma prognózisát.

    A karácsonyi időszakban is folyamatos betegellátás az ÁEEK intézményeiben

    Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban a betegellátás a karácsonyi időszakban is folyamatos és zökkenőmentes lesz.

    Karácsonyi vészhelyzetek

    Évtizedes tapasztalat, hogy sajnos gyakran vegyül üröm is az örömbe a szeretet ünnepén. Az egész évi rohanás után kapkodva készülünk a nagy ajándékozásra.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.