• "Agydaganatom van? Mik a betegség tünetei?" - Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    "21 éves vagyok, két hete fejfájás tapasztaltam. A fájás a fej középső részétől kicsit hátrébb, középen jelentkezett. Köhögés, ásítás, lépcsőzés hatására a fájdalom kissé fokozódott. Lehet, hogy agydaganatom van?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

      Agydaganatom van?
    21 éves vagyok két hete fejfájás jelentkezett nálam. A fájás a fej középső részétől kicsit hátrébb, középen jelentkezett. Köhögés, ásítás, lépcsőzés hatására kissé fokozódott. Utána olvastam és láttam, hogy ezek akár az agytumor tünetei is lehetnek. Ha lefeküdtem, vagy fekvő helyzetből hirtelen álltam fel, kissé jobban fájt. Azt olvastam, hogy az agydaganat okozta fejfájást nem csillapítják a hagyományos fájdalomcsilapítók.Sajnos nálam sem használt. Az agydaganat okozta fejfájás a fej mely részén jelentkezik és hogyan? Ezekből a tünetekből lehet-e e betegségre következtetni, ha az agytumor más jelei nem jelentkeztek? Olvastam hogy az agydaganat okozta fejfájás az idő előrehaladtával egyre sűrűbben jelentkezik, majd állandósul. Ez a ,,sűrűbb jelentkezés" milyen időközöket takar? Az agydaganat milyen erősségű fejfájást okozhat?
    Hirdetés

    Kedves Kérdező!

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Először is nyugodjon meg, egy fejfájás hátterében nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Ha utánaolvasott tudnia kell, hogy az agydaganatnak nem a fejfájás az első tünete az esetek többségében, hanem egyéb kiesési vagy izgalmi tünetek jelentkeznek, attól függőn, hogy melyik agyterületen alakult ki a daganatos elváltozás.

    Sokszor a daganatok nem is okoznak fejfájást, illetve a fájdalom mértéke ha van igen különböző lehet, a legenyhébbtől, a legelvislhetetlenebbig. Az Ön fejfájása leginkább az elmondása alapján nyaki gerinc eredetűnek tűnik, azaz a nyaki gerinc melletti izomzat "merevsége, görcse" okozhatta, melynek típusos tüneteit le is írta.

    Érdemes ennek megelőzésére rendszeres nyaki gerinctornát végeznie, illetve időnként a nyaki gerincet átmaszíroztatni, főleg ha még tanul vagy ülő munkát végez.

    (WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus)

    Módosítva: 2010.12.09 02:56, Megjelenés: 2010.12.09 02:56
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    A vizsgadrukk leküzdése

    A vizsgadrukk leküzdése

    Börcsök Gyöngyi, pszichológus

    Különböző mértékben izgulunk a vizsgák során. A vizsgadrukk azonban leküzdhető.

    Az önfeledt nőiességért

    Az önfeledt nőiességért

    WEBBeteg

    Hogyan lehet védeni és helyreállítani a hüvely egészségét? (x)

    Meningeoma - Tünetek és kezelés

    A meningeoma jóindulatú agydaganat, az agyburok (meninx) sejtjeinek burjánzásából származik. Milyen tünetek utalnak a betegségre, hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető?

    Az agydaganat tünetei és típusai

    Az agydaganat tünetei gyakran hosszú ideig nem jelentkeznek, így a betegség rejtve marad, mivel semmilyen panaszt sem okoz. A tünetek alapján az agydaganat nehezen diagnosztizálható, gyanú esetén keressen fel szakorvost!

    Az agydaganatok típusai

    Az agykoponyában előforduló daganatok csoportosítását utoljára 2016-ban végezték el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) keretein belül. A szövettani kép mellett figyelembe vették a betegség klinikai lefolyását és a daganatok előfordulását, epidemiológiáját és az állatkísérletek eredményeit.

    Daganatos betegségek gyermekkorban - Tünetek és kezelés

    Sétáljon sokat gyermekünk, sportoljon, táplálkozzék, éljen a lehető legegészségesebben! Persze ezzel nem biztos, hogy a daganatos betegségeket elkerüljük, de tudnunk kell: mi mindent elkövetünk, hogy ne következzen be!

    Agydaganat - Mire számíthat a beteg?

    Az agydaganat által okozott tünetek a daganat méretétől, elhelyezkedésétől és a daganat növekedési sebességétől függnek. Egy lassan növő daganat még viszonylag nagy méret esetén is lehet tünetmentes.

    Tenziós fejfájás - Hogyan enyhíthetők a tünetek?

    A tenziós fejfájás a fejfájások leggyakoribb típusa, mely képes tönkretenni az emberek életét. Bizonyos gyógyszerek azonban segíthetnek a tünetek enyhítésében, vagy elmulasztásában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA