Lecsökkent nemi vágy: okozhatja gyógyszer?

WEBBeteg
megjelent:

"Öt év szedés, majd két hónap szünet után újrakezdtem a fogamzásgátló használatát. Ekkor a libidóm teljesen lecsökkent. A tejsav szintem sem a megfelelő, valamint nem nedvesedek be rendesen. Ezeket a tüneteket okozhatja a tabletta? Milyen fogamzásgátlást ajánl, ha pár éven belül gyereket szeretnék?"

Kedves Hölgyem!

A gyógyszer már valószínűleg korábban is okozott volna hasonló panaszokat, így nem biztos, hogy okolhatjuk most a problémáért, de bizony érdemes lenne egy gyógyszerváltást megkísérelni, mert teljesen nem zárhatjuk ki.

Hátha ez segít. Ilyenkor ami fontos, hogy a tabletta gestagén hatóanyaga legyen más, erre kell figyelni az új gyógyszer kiválasztásakor.

Segít a síkosító

További cikkeink

A tejsav szint nem tudom, hol nem megfelelő? Ha arra gondol, hogy a hüvelyben a normál flóra felborult, akkor egy lactobacillusokat tartalmazó hüvelykúp kúrát javaslok, az biztosan segít.

A nem megfelelő hüvelyváladék-termelést egyébként valószínűleg a libidócsökkenés okozza. Amíg ez nem áll helyre, addig a hüvelykúp, és a síkosítók használata segíthet a kellemetlen panaszok csökkentésében.

(WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Hazay Máté, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.