• Szívbetegségek - orvoslás és alternatív gyógyászat

    Szerző: MTI

    Fontos volna a természetgyógyászati módszerek ellenőrzött vizsgálata, de az egyik ilyen tanulmányt a résztvevő orvosok tiltakozása miatt fel kellett függeszteni. Most azonban újra indul a szívbetegek öt évig tartó megfigyelése, amelynek során a tudományos orvoslás, illetve az alternatív gyógykezelés hatásosságát hasonlítják össze.

    A koszorúér-betegség jelenleg a halál leggyakoribb oka az iparilag fejlett országokban. A szívinfarktus utáni kezelésnek jó eredményű, nemzetközileg kialakult eljárásai vannak, de vannak olyanok is, akik szerint az igazi javuláshoz az erek falában lerakódó mész, a kalcium eltávolítása volna szükséges.

    Hirdetés

    Az etilén-diamin-tetraacetát, általánosan használt rövidítése szerint EDTA igen fontos anyag: ólommérgezés, higanymérgezés kezelésére használják

     Szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezői

    A szív- és érrendszeri betegségeknek több rizikófaktora ismert, ezek között léteznek befolyásolható és nem befolyásolható faktorok. Bővebben>>

    A készítmény azonnal és szorosan kötődik az ólom molekuláihoz, és ezáltal a fém a szervezet számára kiüríthetővé válik. Ezt a folyamatot kelációnak nevezik.

    Csaknem 15 éve felvetődött, hogy mivel az EDTA nem csak az ólomhoz, hanem a kalciumhoz is gyorsan kötődik, beadásával az erek elmeszesedése, az ütőerek falát merevvé tevő mész eltüntetése is megoldható volna.

    Több, kisebb tanulmány foglalkozott ezzel a kérdéssel, de ezeket nem ellenőrizték megfelelően, a javulás elsősorban a vizsgálat résztvevőinek jobb közérzetén alapult, ami igen fontos, de bizonyítéknak meglehetősen szerény.

    EDTA - újra tanulmnyozhatják a hatását

    Az amerikai egészségügyi hatóságok az utóbbi években külön hivatalt hoztak létre a tudományos eszközökkel még nem ellenőrzött, kezelési eljárások tanulmányozására. Ennek a programnak részeként több ezer, szívinfarktust követően lábadozó embert vizsgálnak önkéntes alapon.

    Véletlenszerű kiválasztással ezek fele a jelenlegi, hivatalos utókezelést kapja, a másik csoport tagjai pedig 40 intravénás infúzió révén EDTA-kezelésben részesülnek.
     A két csoport tagjainak egészségi állapotát, a vérkeringés mérhető javulását hasonlítják össze a kétféle kezelési mód eredményének fényében.

    A munkát végző orvosok tavaly azért függesztették fel a résztvevők vizsgálatba sorolását, mert nem tartották etikusnak, hogy a betegek egyik fele a már bizonyítottan működő, tudományos kezelést kapja, a többiek pedig a még nem igazolt gyógyhatású EDTA- infúziókat.

    (MTI)

    Módosítva: 2009.07.04 11:29, Megjelenés: 2009.07.04 11:29
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Az F-vitamin - avagy a telítetlen zsírsavak

    Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a vegyületeket a vitaminok csoportjába, ugyanis a szervezetünk egészséges működéséhez nagyobb mennyiség szükséges belőlük, mint a többi vitaminból.

    Mi a testhőmérséklet normál tartománya?

    A normális testhőmérséklet számos tényezőtől függ, ideértve az adott személy korát, nemét és aktivitási szintjét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA