Alternatív gyógymód téma

Hogyan kezelhető a PAD?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A perifériás artériás betegség tünetei enyhébb esetekben életviteli változtatásokkal is nagymértékben javíthatóak, ám amennyiben ez nem elegendő, gyógyszeres kezelésre, súlyos esetben műtétre is szüksége lehet.

Daganatos betegségek gyermekkorban - Tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász, Lektorálta: Prof. Dr. Kiss Csongor, onkológus

Sétáljon sokat gyermekünk, sportoljon, táplálkozzék, éljen a lehető legegészségesebben! Persze ezzel nem biztos, hogy a daganatos betegségeket elkerüljük, de tudnunk kell: mi mindent elkövetünk, hogy ne következzen be!

Alternatív gyógymódokkal is küzdhetünk a betegségek ellen!

Több mint TestŐr

Sokszor rutinszerű mozdulattal nyúlunk a gyógyszerekért, ha fáj valamink. Nem vesszük komolyan a gyógyszereken feltüntetett mellékhatások lehetséges következményeit. Pedig ezek leterhelik a májat és a vesét, így fontos lenne mérlegelni, hogy csak szükséges esetben használjunk gyógyszert. Az alternatív terápiáknak jóval kisebb a mellékhatása, bár a gyógyulási folyamat sokszor lassabb.

A homeopátia hatástalan

WEBBeteg - Cs. K., fordító,Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia belgyógyász, hematológus

Vezető tudósok állítása szerint a homeopátia terápiás zsákutca. Egy szisztematikus vizsgálat után arra a következtetésre jutottak, hogy nem hatékonyabb, mint a placebo készítmények.

Mennyire hatékonyak az alternatív gyógymódok a sportsérülések kezelésében?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A sportsérülések kezeléséhez sokan alternatív gyógymódokat keresnek. Azonban nem biztos, hogy ezek valóban hatásosak. Tekintsük át röviden, milyen módszerek segíthetnek azoknak, akik a gyógyszerszedést mindenképp el akarják kerülni!

A daganatos fájdalom kezelése

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az, hogy rákos beteg, nem jelenti azt, hogy folyamatos fájdalomban kell élnie. A rák és a kezelés egyes fajtái fájdalommal járnak, de a legtöbb rákos beteg képes kontrollálni a fájdalmát.

Visszérbetegség - Kiegészítő és alternatív terápiák

WEBBeteg - T.A.

Egy átfogó visszeres kezelési terv tartalmazhat egy sor kiegészítő és alternatív gyógymódot. Általában az ilyen terápiák célja a visszér kialakulásának megelőzése, vagy a már meglévő visszér további súlyosbodásának megakadályozása, nem pedig a már kialakult erek eltüntetése.

Visszautasíthatja-e a szülő rákos fiának kezelését?

Független hírügynökség

Az egész Egyesült Államokban keresnek a rendőrök egy nőt, aki rákbeteg fiával eltűnt, hogy ne kelljen kemoterápián átesnie a gyereknek. Ezt a BBC írta csütörtökön.

Alternatív gyógymódok: sok amerikai alkalmazza

Független Hírügynökség

Az amerikai felnőttek 38 százaléka, a gyerekek 12 százaléka használ étrend-kiegészítőket vagy alternatív gyógyszereket, illetve terápiákat, állapította meg egy felmérés.

Bio labor

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia

Közelünkben nyílt egy bio labor névre hallgató többféle betegséget gyógyító rendelő.Állításuk szerint mikroszámítógépes programokkal gyógyítanak a test saját energiáit felerősítve.a kérdésem: valóban lehetséges ez?