Alternatív gyógymód téma

Gyógyító alternatívák

Több mint TestŐr - 2019-07-09 14:24
Ma már elfogadottak az alternatív gyógymódok. Az akupunktúra, a jóga, a meditáció vagy akár a gyógygombák használata széles körben ismert. A közös ezekben a terápiákban az, hogy mindegyik aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ami a test és az immunrendszer állapotáért felelős.

A depresszió alternatív kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta - 2019-02-03 20:36
Az alternatív gyógyászati termékekkel kapcsolatban általános szabály, hogy a gyógyszerekkel történő lehetséges kölcsönhatásuk miatt használat előtt tájékoztassa orvosát!

Menopauza: alternatív kezelési módok

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta - 2018-09-16 09:41
Számos alternatív kezelési módot ismernek a menopauza tüneteinek enyhítésére, ezek közül néhány hatását már tudományosan is megvizsgálták.

Daganatos betegségek gyermekkorban - Tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2017-05-10 18:15
Sétáljon sokat gyermekünk, sportoljon, táplálkozzék, éljen a lehető legegészségesebben! Persze ezzel nem biztos, hogy a daganatos betegségeket elkerüljük, de tudnunk kell: mi mindent elkövetünk, hogy ne következzen be!

A homeopátia hatástalan

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2016-03-04 14:55
Vezető tudósok állítása szerint a homeopátia terápiás zsákutca. Egy szisztematikus vizsgálat után arra a következtetésre jutottak, hogy nem hatékonyabb, mint a placebo készítmények.

A daganatos fájdalom kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2014-09-01 23:23
Az, hogy rákos beteg, nem jelenti azt, hogy folyamatos fájdalomban kell élnie. A rák és a kezelés egyes fajtái fájdalommal járnak, de a legtöbb rákos beteg képes kontrollálni a fájdalmát.
A szülők gyakran úgy gondolják, hogy az alternatív gyógymódok jobbak, mert természetesek és mellékhatásuk sincsen. Ám a kiegészítő kezelések súlyos szövődményeket okozhatnak, főként, ha az orvosi kezeléseket helyettesítik, közölte az Archives of Disease in Childhood.

Visszérbetegség - Kiegészítő és alternatív terápiák

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2010-09-08 13:17
Egy átfogó visszeres kezelési terv tartalmazhat egy sor kiegészítő és alternatív gyógymódot. Általában az ilyen terápiák célja a visszér kialakulásának megelőzése, vagy a már meglévő visszér további súlyosbodásának megakadályozása, nem pedig a már kialakult erek eltüntetése.
Csupán minden második magyar vélekedik úgy, hogy a rák, illetve a daganatos megbetegedések kezelésének leghatékonyabb módját a különböző gyógyszeres terápiák jelentik, állapítható meg a Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészeti Kamara közös - országosan reprezentatív kutatásának - eredményeiből.
Fontos volna a természetgyógyászati módszerek ellenőrzött vizsgálata, de az egyik ilyen tanulmányt a résztvevő orvosok tiltakozása miatt fel kellett függeszteni. Most azonban újra indul a szívbetegek öt évig tartó megfigyelése, amelynek során a tudományos orvoslás, illetve az alternatív gyógykezelés hatásosságát hasonlítják össze.

Hagyományos vagy alternatív orvoslás?

WEBBeteg, Szinapszis - 2009-03-11 18:16
Elsősorban a fiatalabbak, betegségekben nem szenvedők gondolják úgy, hogy hatékonyabbak és mellékhatás szempontjából biztonságosabbak a gyógynövényalapú készítmények – derült ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. által készített legújabb felmérésből.

Alternatív gyógymódok: sok amerikai alkalmazza

Független Hírügynökség - 2008-12-11 10:25
Az amerikai felnőttek 38 százaléka, a gyerekek 12 százaléka használ étrend-kiegészítőket vagy alternatív gyógyszereket, illetve terápiákat, állapította meg egy felmérés.

Bio labor

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-01-04 08:50
Közelünkben nyílt egy bio labor névre hallgató többféle betegséget gyógyító rendelő.Állításuk szerint mikroszámítógépes programokkal gyógyítanak a test saját energiáit felerősítve.a kérdésem: valóban lehetséges ez?

Lehet-e hordani?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-10-22 13:17
Kedves Doktor Nő/Úr! Kérsésem az lenne, ízületi gyulladásom van és nagy fájdalmaim vannak.Ezért ajánlották a borostyán gyógyító láncot. De sajnos mellette még pajzsmirigy alulmüködésem van. Kérdésem az lenne, hogy horhatom-e a nyakláncot? Üdv

Alternatív gyógymódok

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2008-12-13 16:28
Közeli ismerősömnél vastagbélrákot diagnosztizáltak. Műtétet javasoltak, amit el is fognak végezni. A további kezelés módjáról még nincs információnk. Milyen táplálék kiegészítőt vagy alternatív gyógymódot tartanának elfogadhatónak az orvosi kezelés