Szívbetegség felismerő készülék a jégkorongosoknak

MTI
megjelent:

Új fejlesztésű, a szívbetegséget felismerő készüléket adományozott pénteken a Pannon távközlési vállalat a Magyar Jégkorong Szövetségnek.

A sajtótájékoztató keretében bemutatott telemetriás öv sportolás közben folyamatosan monitorozza a szívműködést és a szív állapotát, ezzel lehetőséget ad az orvosoknak arra, hogy a rejtett szívbetegségeket idejében felismerjék.

A Pannon jelentős szerepet vállalt a készülék kifejlesztésében, melynek egyik első prototípusát a honi jégkorong-szövetség kapta meg. Az I-QRS elnevezésű telemetriás övet érzékelőkkel szerelték fel, amelyek különböző eszközökre, például mobiltelefonra, számítógépre továbbítják az élettani információkat. Az adatok elemzésével lehetőség van arra, hogy a szívbetegségek, a szívritmuszavar és egyéb egészségügyi problémák idejében felismerhetők és kezelhetők legyenek.

"Örülök, hogy mi vagyunk az elsők, akik használhatják ezt az eszközt" - mondta Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. "Elsősorban a felkészülésben fogjuk hasznát venni az övnek, felnőtt és utánpótlás játékosokon egyaránt."

A közelmúltban több esetben szívelégtelenség következtében vesztették életüket magyar sportolók. A hokisok március 24-én ifj. Ocskay Gábort veszítették el, a válogatott csatár halálát szívinfarktus okozta.

(MTI)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.