Meglett a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese

WEBBeteg szerkesztőség
megjelent:

A "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciósorozat szervezésében indult 2009-es Manaslu-expedíció elérte célját, hiszen nepáli idő szerint délelőtt 10 órakor Erőss Zsolt, hazánk legeredményesebb magashegyi hegymászója elérte a 8156 méter magas Manaslu főcsúcsát.

A kedvező időjárási előrejelzések után hajnalban indult csúcstámadási kísérlet sikerrel zárult. Erőss Zsolt nepáli idő szerint 10 órakor (magyar idő szerint hajnali 6 óra után) elérte a főcsúcsot, a "Rocky Summit"-ot. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a legtöbb hegymászó már nem mássza meg a legfelső szakaszt, ami egy kitett, veszélyes sziklás rész, hanem beérik egy alacsonyabb hellyel is.

Himalája blog a WEBBetegen
A "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciósorozat 2009-es célja a magyarok által még nem mászott MANASLU (8156 m Himalája, Nepál) csúcsa. A csapat orvosa, Dr. Szabó Levente a WEBBeteg portálon vezet internetes naplót a vállalkozásról. Beszámolók, körülmények, mindennapok, egészség, háttércikkek: himalaja.webbeteg.hu

Erőss Zsolt viszont nem így tett, ő valóban a Manaslu legmagasabb pontját érte el. Kollár Lajos expedícióvezető szerint Dr. Szabó Levente lemaradt, nem biztos a csúcstámadása sikere, ellenben Barna Dánielnek az lehet, ő már nem sokkal a csúcs alatt tartózkodhat.

Ezzel a magyar expedíciós hegymászás tizedik nyolcezresét hódította meg a létező tizennégyből, Erőss Zsolt pedig már a nyolcadikat!

A 2008-as sikeres Makalu-expedíció után tehát újabb nagy sikert könyvelhet el a "Magyarok a világ nyolcezresein", hiszen a most meghódított Manaslu a világ negyedik legveszélyesebb és legnehezebben megmászható nyolcezresének számít.

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.