Hegymászás téma

Klein Dávid elindult a csúcstámadásra

MTI

Elindult a csúcstámadásra kedden hajnalban Klein Dávid, aki oxigénpalack nélkül készül megmászni a Mount Everestet; a hegymászó az MTI-nek telefonon elmondta: úgy tervezi, hogy négy nap múlva éri el a 3-as tábort, és május 25-én érhet fel a csúcsra.

A Mount Everest oxigénpalack nélkül: ismét a csúcsra tör Klein Dávid

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Klein Dávid

Szombaton indul útnak Budapestről Klein Dávid hegymászó. A cél a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászása. A sportoló már túl van egy féléves felkészítő programon.

Műlábbal a Himalájában: a mozgás- és talajérzékelés jelenthet gondot

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

Erőss Zsolt társaival hamarosan ismét nekivág a Himalája meghódításának, annak ellenére, hogy idén január 2-án térdtől lefelé amputálták a jobb lábát. Dr. Pavlik Gábort, a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium vezetőjét kérdezte a WEBBeteg a laikus számára ugyancsak veszélyesnek tűnő vállalkozásról.

Tragédia - amputálták a lábát

MTI

A szlovák hírügynökség a múlt hétvégén jelentette, hogy baleset ért három magyar hegymászót a szlovákiai Magas-Tátrában, a szerencsétlenül járt sportolók súlyos sérüléseket szenvedtek, de túlélték a balesetet.

Asztmás magyarok szeretnék meghódítani a Lenin-csúcsot

MTI

Magyar asztmás hegymászók a közép-ázsiai Pamír hegység harmadik legmagasabb csúcsát, a 7134 méter magas Lenin-csúcsot szeretnék meghódítani; Zempléni Szabolcs (23) és Zempléni Balázs (21) július 17 indul Budapestről - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

Hogyan halt meg a Himalájában a miskolci orvos? - a hegymászótársak beszámolója

Független Hírügynökség

Egyetlen rossz mozdulat okozta Szabó Levente halálát a Himalájában - mondta Erőss Zsolt hegymászó csütörtökön, miután hazatért Nepálból.

Tragédia a magyar Himalája-expedíción - Meghalt a csapat orvosa

WEBBeteg szerkesztőség

Amint azt Vincze Szabolcs, az expedíció sajtófőnöke hivatalosan is megerősítette, Dr. Szabó Levente traumatológus, a magyar csapat orvosa, blogunk szerzője a lefelé tartó út közben lezuhant és életét vesztette.

Manaslu 2009 - Filmvetítés

WEBBeteg

Filmvetítéssel egybekötött élménybeszámoló a "Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciósorozat 2009-es állomásáról, a Manaslu meghódításáról.

Meglett a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese

WEBBeteg szerkesztőség

A "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciósorozat szervezésében indult 2009-es Manaslu-expedíció elérte célját, hiszen nepáli idő szerint délelőtt 10 órakor Erőss Zsolt, hazánk legeredményesebb magashegyi hegymászója elérte a 8156 méter magas Manaslu főcsúcsát.

Manaslu 2009 expedíció bemutatkozás

WEBBeteg

A Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíciós sorozatot (Kollár Lajos, Erőss Zsolt és Mécs László) a 2002-es, sikeres Everest mászás után indítottuk el azzal a céllal, hogy földünk 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsát mássza meg magyar hegymászó és az ezzel kapcsolatos életmód-sport értékeket népszerűsítse. A 2008-as MAKALU (8463 m. Himalája) expedíciónk sikere, már a kilencediket jegyezhette!