Egy hétig nem találták a lenyelt 50 forintost a kislány torkában

Független Hírügynökség
megjelent:

Egy hétig nem találták meg az orvosok azt az 50 forintos érmét, amelyet egy 7 éves kislány nyelt le. Édesanyja azt mondja, hogy az I. számú gyermekklinikán nem is keresték. Még egy röntgenfelvételt sem készítettek a kislányról.

A szintén egészségügyben dolgozó szülők kártérítést nem kérnek, de bocsánatkérést várnak az orvosoktól, mert a gyerek torkán akadt pénzt végül egy másik kórházban szedték ki - számolt be az esetről az RTL Híradója.

Viktória ma már gond nélkül tud enni. Anyák napja előtt azonban még inni sem tudott. A 7 éves kislány egyik reggel arra ébredt, hogy nagyon fáj a torka.

A gyerek édesapja mentős, anyukája sebészeti asszisztens. Tudták, mit kell tenniük, azonnal kórházba vitték Viktóriát. Az I. számú gyermekklinikára, Budapestre. Ott a szülők elmondása szerint a kislány infúziót kapott, majd hányáscsillapítót, végül 4 nap múlva elbocsájtották. Azt mondták, hogy torokgyulladása van.

Nem röntgenezték meg

A szülők azt állítják, ők mondták az orvosoknak, hogy gyerekük lenyelhetett valamit, de nem röntgenezték meg. A kislány néhány nap múlva újra hányt, ezért a körzeti orvos röntgenvizsgálatra küldte. Ekkor készült ez a felvétel. Jól látszik, hogy a gyerek valóban lenyelt valamit. Mégpedig egy 50 forintost. A pénzérmét végül a Szent János kórházban vették ki. A szülők szerint a gyerek félálomban vehette szájába az érmét, mert semmire nem emlékszik. A klinikán az orvosok azt mondták, azért nem kerestek idegen testet a gyerekben, mert Viki nem mondta, hogy bármit lenyelt volna.

A gyermekklinikán nem nyilatkoztak. Mindössze telefonon mondták azt, hogy az ügyben ők nem hibáztak.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.