• Egy hétig nem találták a lenyelt 50 forintost a kislány torkában

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egy hétig nem találták meg az orvosok azt az 50 forintos érmét, amelyet egy 7 éves kislány nyelt le. Édesanyja azt mondja, hogy az I. számú gyermekklinikán nem is keresték. Még egy röntgenfelvételt sem készítettek a kislányról.

    A szintén egészségügyben dolgozó szülők kártérítést nem kérnek, de bocsánatkérést várnak az orvosoktól, mert a gyerek torkán akadt pénzt végül egy másik kórházban szedték ki - számolt be az esetről az RTL Híradója.

    Hirdetés

    Viktória ma már gond nélkül tud enni. Anyák napja előtt azonban még inni sem tudott. A 7 éves kislány egyik reggel arra ébredt, hogy nagyon fáj a torka.

    A gyerek édesapja mentős, anyukája sebészeti asszisztens. Tudták, mit kell tenniük, azonnal kórházba vitték Viktóriát. Az I. számú gyermekklinikára, Budapestre. Ott a szülők elmondása szerint a kislány infúziót kapott, majd hányáscsillapítót, végül 4 nap múlva elbocsájtották. Azt mondták, hogy torokgyulladása van.

    Nem röntgenezték meg

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A szülők azt állítják, ők mondták az orvosoknak, hogy gyerekük lenyelhetett valamit, de nem röntgenezték meg. A kislány néhány nap múlva újra hányt, ezért a körzeti orvos röntgenvizsgálatra küldte. Ekkor készült ez a felvétel. Jól látszik, hogy a gyerek valóban lenyelt valamit. Mégpedig egy 50 forintost. A pénzérmét végül a Szent János kórházban vették ki. A szülők szerint a gyerek félálomban vehette szájába az érmét, mert semmire nem emlékszik. A klinikán az orvosok azt mondták, azért nem kerestek idegen testet a gyerekben, mert Viki nem mondta, hogy bármit lenyelt volna.

    A gyermekklinikán nem nyilatkoztak. Mindössze telefonon mondták azt, hogy az ügyben ők nem hibáztak.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2009.05.15 09:08
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Mennyire veszélyesek a lenyelt tárgyak?

    Gyermekeink sok csodára képesek, de ez nemcsak remek képességeikre vonatkozik, hanem találékonyságukra, ötletgazdagságukra is. Ezért találkozhatunk számos idegentesttel a kicsik szervezetében.

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

    Nyáron sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.

    A 3 voltos gyermekgyilkos

    Ki ne ismerné, kicsi kerek, fényes, sikamlós és már minden háztartásban megtalálható - ez a gombelem. A távirányító, a kislámpa, a gyermekjáték, na és a számítógép alaplapja is ezzel működik. Elemcserénél gyorsan eltűnik, leejtjük, nem találjuk, sebaj majd meg lesz. De mi van, ha a gyerek találja meg? Baj, nagyon nagy baj! Mert pont olyan, mint a cukorka, fényes, érdekes és gyakrabban, mint gondolnánk, a gyermek orrában, fülében vagy a szájában landol.

    Kis odafigyeléssel kivédhetők a fulladásos gyerekbalesetek

    A vízbefulladásos balesetek leginkább két korosztályt, a totyogókat és a tinédzsereket érintik - mondta Dr. Krivácsy Péter. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának főorvosa a közelgő nyári szünet kapcsán kiemelte, a figyelmeztetések ellenére minden évben történnek vízbe fulladások, pedig szinte minden esetben ki lehetne védeni a tragédiát.

    Fulladás szex közben - Az orvos válaszol

    Sajnos évek óta fulladok szex közben. Ez annyit jelent,hogy az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

    A fogyasztóvédelem által vizsgált gyerekjátékok több mint fele veszélyes volt

    A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által vizsgált 81 féle gyerekjáték közül 48 termék fulladás, szemsérülés vagy tartós egészségkárosodás veszélyét hordozta; a kockázatos játékok listája megtalálható a hatóság honlapján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.