Meghalt az arcátültetésen átesett férfi

Szerző: WEBBeteg - stern.de

Elhunyt az a kínai férfi, aki két évvel ezelőtt kapott csaknem teljesen új arcot. Halálát nem operációs szövődmény okozta, hanem valószínűleg ismeretlen gyógyfüvek.

Li Guoxing, a 32 éves férfi, aki 2006-ban új arcot kapot, júliusban halt meg szülőfalujában, Dél-Kelet Kínában - tájékojtatta a sajtót Guo Shuzhon, Li kezelőorvosa.

Meghalt az arcátültetett kínai férfi
Li Guoxing

2007 végén orvosai tanácsának ellenére elhagyta a kórházat, és visszatért falujába, nem szedte tovább a gyógyszereit, helyettük hagyományos gyógyfüvekkel kezelte magát.

"Li halála nem a műtét következménye. A két évvel ezelőtti beavatkozás sikeres volt. Többet tudhatnánk meg, ha felboncolnánk Lit, de ehhez a család nem járult hozzá." - mondta Guo.

Az arcátültetés során a páciens egy halott donor arcát vagy annak egy részét kapja meg. Mint arról a WEBBeteg korábban beszámolt, Li egy medvetámadás során vesztette el fél arcát.

Sikeres műtét az Egyesült Államokban is

Egy hétfős amerikai orvoscsoport sikeres arcátültetést hajtott végre a Cleveland Klinikán. A hírt szerdán jelentette be Maria Siemionow, a műtétet végző orvoscsoport vezetője Clevelandben, Ohio szövetségi államban.

A beteg egy asszony, és arcának 80 százalékát ültették át. Ez volt a világ első csaknem teljes arcátültetése, az első ilyen operáció az Egyesült Államokban, és a világon a negyedik ismert arctranszplantáció.

(WEBBeteg - forrás: stern.de)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Méhnyakrák Méhnyakrák

Az esetek több mint 90%-a HPV vírus hordozásával áll kapcsolatban.

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Melyek az ösztrogénmentes tabletta előnyei? (x)

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

A teljes arcátültetés orvosi...

2011 márciusában a Dr. Bohdan Pomahac által vezetett transzplantációs team végezte az USA történetében az első teljes arcátültetést, amikor...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.