Meghalt az arcátültetésen átesett férfi

szerző: stern.de - WEBBeteg
megjelent:

Elhunyt az a kínai férfi, aki két évvel ezelőtt kapott csaknem teljesen új arcot. Halálát nem operációs szövődmény okozta, hanem valószínűleg ismeretlen gyógyfüvek.

Li Guoxing, a 32 éves férfi, aki 2006-ban új arcot kapot, júliusban halt meg szülőfalujában, Dél-Kelet Kínában - tájékojtatta a sajtót Guo Shuzhon, Li kezelőorvosa.

2007 végén orvosai tanácsának ellenére elhagyta a kórházat, és visszatért falujába, nem szedte tovább a gyógyszereit, helyettük hagyományos gyógyfüvekkel kezelte magát.

"Li halála nem a műtét következménye. A két évvel ezelőtti beavatkozás sikeres volt. Többet tudhatnánk meg, ha felboncolnánk Lit, de ehhez a család nem járult hozzá." - mondta Guo.

Az arcátültetés során a páciens egy halott donor arcát vagy annak egy részét kapja meg. Mint arról a WEBBeteg korábban beszámolt, Li egy medvetámadás során vesztette el fél arcát.

Sikeres műtét az Egyesült Államokban is

Egy hétfős amerikai orvoscsoport sikeres arcátültetést hajtott végre a Cleveland Klinikán. A hírt szerdán jelentette be Maria Siemionow, a műtétet végző orvoscsoport vezetője Clevelandben, Ohio szövetségi államban.

A beteg egy asszony, és arcának 80 százalékát ültették át. Ez volt a világ első csaknem teljes arcátültetése, az első ilyen operáció az Egyesült Államokban, és a világon a negyedik ismert arctranszplantáció.

(WEBBeteg - forrás: Stern)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.