A legmegdöbbentőbb esetek 2008-ból

WEBBeteg szerkesztőség
Szerző: WEBBeteg szerkesztőség

A webbeteg.hu egészségügyi portál 11 hónapos működése óta a világban számos megdöbbentő eset történt. Az évvégéhez közeledvén összeszedtük ezeket az eseteket, hogy visszatekintsünk kicsit a múltba, és számot adjunk az eddig történtekről.

10. Táplálkozzon, hogy okos legyen!

Táplálkozzon, hogy okos legyen!
"Mondd meg mit eszel, megmondom ki vagy." Ez a mondás egy francia, Epikürosz tanait követő filozófustól származik. Vajon bizonyos ételek fogyasztása tényleg okosabbá, boldogabbá vagy stressztűrőbbé tesz bennünket? Az igénytelen étkezés hosszú távon okozhat problémákat?

9. A focizás átmenetileg csökkenti a magasságot

A focizás átmenetileg csökkenti a magasságot

A legújabb kutatások szerint az ismétlődő blokkolás és szerelés ideiglenesen körülbelül 1. 5cm-rel csökkenti a focisták magasságát. Tíz főiskolai csapat játékosainak magasságát mérték a kutatás során, játék előtt és után is, így derült fény a különbségre.

8. Túl szoros volt a gipsz - amputálás lett a vége

Túl szoros volt a gipsz - amputálás lett belőle
Le kellett vágni egy nyugdíjas férfi lábát Angliában, miután napokig hiába panaszkodott, hogy túl szoros a gipsze - közölte szerdán a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán. A nyolcvan éves férfi lába elhalt a rosszul felrakott gipszkötésben.

7. Négy hónapig élt szív nélkül

Négy hónapig élt szív nélkül
Négy hónapon át élt szív nélkül egy amerikai tinédzser, életműködését gép tartotta fönn, míg megfelelő donorra várt

6. A fiú, akinek a mellkasán kívül van a szíve

A fiú, akinek a mellkasán kívül van a szíve
A négyéves kínai Zhang Weiyuan ún. Cantrell-pentalogiával született. Ez azt jelenti, hogy a szívét sem izmok, sem a szegycsont nem védi, csak a bőr fedi. A betegség igen ritka, egymillió születésből körülbelül öt ilyen eset fordul elő.

5. Mindennapos lesz az arcátültetés?

Mindennapos lesz az arcátültetés?
Néhány, a közelmúltban elvégzett sikeres műtét után francia és kínai kutatók szerint a bonyolult arcplasztikák rutinműtétté válhatnak. Figyelem: megrázó képek!

4. Óriásbaba - 11 hónaposan 28 kiló!

Óriásbaba - 11 hónaposan 28 kiló!
Még nincs egy éves, de már akkora a súlya, mint egy 8 éves gyereknek. A mindössze 11 hónapos kolumbiai fiú már 28 kilogrammot nyom.

3. Sikeres arcátültetés az Egyesült Államokban

Sikeres arcátültetés az Egyesült Államokban
Egy hétfős amerikai orvoscsoport sikeres arcátültetést hajtott végre a Cleveland Klinikán. A hírt szerdán jelentette be Maria Siemionow, a műtétet végző orvoscsoport vezetője Clevelandben, Ohio szövetségi államban.

2. A sikeres műtétek után hazatért a faember

A sikeres műtétek után hazatért a faember
Fiatalkora óta éktelenkedett az indonéz Dedén az elszarusodott szövet. Áprilisban operálták meg első alkalommal, összesen hat kilogrammnyi szövettől szabadult meg így a férfi, aki most visszatért szülőfalujába. Egy műtét még hátra van.

1. Kétfejű bangladesi kisfiú született

Kétfejű bangladesi kisfiú született

Egy testtel és két fejjel született egy kisfiú Banglades délnyugati részén. Az újszülöttet szülei hazavitték a kórházból, ahol a nem megfelelő ellátás miatt pár nappal később életét vesztette.

(WEBBeteg szerkesztőségi válogatás)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Urológia Urológia

Szexszel összefüggő húgyúti panaszok? Mit lehet tenni?

Hogyan maradjunk egészségesek...

Karácsony van, és szeretnénk jól érezni magunkat - ez csak természetes. Ezt illetően adunk néhány gyors tanácsot, ami lehetővé teszi, hogy...

Kiváló márkaként tekintenek a...

A Szakmai Bizottság döntése alapján a WEBBeteg egészségportált a hazai fogyasztói top márkák között kiválóra minősítették, amivel idén...

Megjelent a digitális WEBBeteg magazin

A WEBBeteg legjobb cikkeinek exkluzív, lapozható változata ezúttal digitális formában, táblagépekre vagy okostelefonokra is letölthető módon jelent...

Megújult, megszépült a WEBBeteg.hu

Aki a mai napon felkereste portálunkat, már a megújult WEBBeteggel találkozhatott. A portál korábbi hasznos funcióinak megtartása mellett, újabb...

4 évesek lettünk...

Négy évvel ezelőtt, 2008. februárjában indult el egészségportálunk, a WEBBeteg.hu. Látogatóink immár négy éve kérdezhetnek...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.