Túl szoros volt a gipsz - amputálás lett a vége

Szerző: Független Hírügynökség

Le kellett vágni egy nyugdíjas férfi lábát Angliában, miután napokig hiába panaszkodott, hogy túl szoros a gipsze - közölte szerdán a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán. A nyolcvan éves férfi lába elhalt a rosszul felrakott gipszkötésben.

A nyolcvan éves Tom Talks azt mondta, egy héten át minden nap elment a kórházba, és könyörgött, hogy vegyék le lábáról a gipszet, mert nem tudja elviselni a fájdalmat. Minden alkalommal azt a választ kapta, hogy szedjen erősebb fájdalomcsillapítót - mondta a nyugdíjas férfi.

Végül kiderült, hogy a túl szoros gipsz miatt teljesen elhalt a lába, és térd fölött le kellett vágni, különben akár az a halálát okozhatta volna - mesélte a férfi. Talks eredetileg csak a jobb lábát törte el, kutyasétáltatás közben. Az amputáció miatt végül szívrohamot kapott és veseelégtelenséget is szenvedett. A férfi jelenleg is kórházban van.

A nyolcvan éves férfi azt mondta, azzal, hogy a történetet nyilvánosságra hozta, talán elkerülhető lesz, hogy ez még egyszer megtörténjen. Tom Talks unokája hivatalos panaszt nyújtott be az északnyugat-angliai Bury városban lévő kórház ellen a férfi nevében.

A kórházat üzemeltető alapítvány szóvivője megerősítette, hogy érkezett hozzájuk panasz Talks családjától. A hivatalos vizsgálat miatt azonban nem árulhatnak el további részleteket - mondta a szóvivő.

(FH)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Az emberek örülnek a hálapénz...

Aktuális, átfogó és reprezentatív kutatást készített az egészségügyi változásokról, annak lakossági megítéléséről a Szinapszis Kft. "A...

A csuklótörés és kezelése

A csuklótörés az egyik leggyakrabban előforduló csonttörés. Többnyire trauma, baleset miatt következik be csuklótörés, mikor hirtelen esés...

A leggyakoribb kérdések a...

A csonttörésekkel kapcsolatban számos kérdés felvetődik a betegekben. Összegyűjtöttük egy csokorba a szakorvosnál leggyakrabban elhangzó...

Csonttörések és kezelésük

A váz- és izomrendszert minden nap érik kisebb-nagyobb sérülések. A zúzódások, horzsolások mindennaposak, emellett pedig az egyik legrettegettebb...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.