• Túl szoros volt a gipsz - amputálás lett a vége

    Szerző: Független Hírügynökség

    Le kellett vágni egy nyugdíjas férfi lábát Angliában, miután napokig hiába panaszkodott, hogy túl szoros a gipsze - közölte szerdán a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán. A nyolcvan éves férfi lába elhalt a rosszul felrakott gipszkötésben.

    A nyolcvan éves Tom Talks azt mondta, egy héten át minden nap elment a kórházba, és könyörgött, hogy vegyék le lábáról a gipszet, mert nem tudja elviselni a fájdalmat. Minden alkalommal azt a választ kapta, hogy szedjen erősebb fájdalomcsillapítót - mondta a nyugdíjas férfi.

    Hirdetés

    Végül kiderült, hogy a túl szoros gipsz miatt teljesen elhalt a lába, és térd fölött le kellett vágni, különben akár az a halálát okozhatta volna - mesélte a férfi. Talks eredetileg csak a jobb lábát törte el, kutyasétáltatás közben. Az amputáció miatt végül szívrohamot kapott és veseelégtelenséget is szenvedett. A férfi jelenleg is kórházban van.

    A nyolcvan éves férfi azt mondta, azzal, hogy a történetet nyilvánosságra hozta, talán elkerülhető lesz, hogy ez még egyszer megtörténjen. Tom Talks unokája hivatalos panaszt nyújtott be az északnyugat-angliai Bury városban lévő kórház ellen a férfi nevében.

    A kórházat üzemeltető alapítvány szóvivője megerősítette, hogy érkezett hozzájuk panasz Talks családjától. A hivatalos vizsgálat miatt azonban nem árulhatnak el további részleteket - mondta a szóvivő.

    (FH)

    Módosítva: 2008.07.17 14:30, Megjelenés: 2008.07.17 14:30
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    A COPD és tünetei

    A COPD és tünetei

    Dr. Zsuga Judit

    A COPD a tüdőben lévő légutak tartós beszűkülésével (légúti szűkület) járó betegség.

    Vastag- és végbélszűrés

    Vastag- és végbélszűrés

    Kor Kontroll Társaság

    A vastag- és végbélrák megelőzésének, illetve szűrésének jelentősége.

    Az utánvétellel vagy külföldről vásárolt gyógyszerek minősége kérdéses lehet

    Kérdéses lehet az utánvétellel vagy külföldi országokból vásárolt gyógyszerek minősége, ezért a vásárlóknak kerülniük kellene az orvosságok ilyen módon történő beszerzését - hívta fel a figyelmet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója.

    Eldőlt, ki a nemzet háziorvosa

    Ritka alkalom, amikor a háziorvosok erősen és tisztán érezhetik a feléjük áradó szeretetet és megbecsülést. Ezt élhették át azok, akik jelen voltak november 4-én a patinás Pesti Vigadóban, ahol immár kilencedik alkalommal ünnepelték azokat az alapellátásban dolgozó háziorvosokat és nővéreket, akik A nemzet háziorvosa pályázaton a legtöbb szavazatot kapták.

    A csuklótörés és kezelése

    A csuklótörés az egyik leggyakrabban előforduló csonttörés. Többnyire trauma, baleset miatt következik be csuklótörés, mikor hirtelen esés kapcsán a teljes test súlya a csuklóra nehezedik. A csuklótörés kezelése függ a törés súlyosságától, valamint meghatározza a beteg életkora.

    Csonttörések és kezelésük

    A váz- és izomrendszert minden nap érik kisebb-nagyobb sérülések. A zúzódások, horzsolások mindennaposak, emellett pedig az egyik legrettegettebb sérülés a törés (fractura), mely szerencsére ritkán fordul elő az ember életében.

    A leggyakoribb kérdések a csonttörésekről

    A csonttörésekkel kapcsolatban számos kérdés felvetődik a betegekben. Összegyűjtöttük egy csokorba a szakorvosnál leggyakrabban elhangzó kételyeket. A kérdésekre Dr. Holnapy Gergely, ortopéd-traumatológus szakorvos válaszolt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.