A női lét csodái

WEBBeteg
megjelent:

Minden nőnek vannak olyan pillanatok az életében, amikor megáll egy pillanatra és azt gondolja: nőnek lenni jó. Hiszen az élete bármely szakaszában is jár, megtalálhatja benne a csak neki szánt szerepet és a benne rejlő örömöket is. A Richter a Nőkért társadalmi program keretében készült kutatásból kiderült, hogy a nők 70 százaléka gondolja úgy, hogy tényleg jó dolog nőnek lenni.

A Nőnek lenni jó program azt hangsúlyozza, hogy a nők az élet apró mozzanataiban (egy nevetés, egy kedves gesztus, a nekik kijáró megkülönböztetett figyelem) vagy a női létből eredő feladatokban (gondoskodás, anyaság) rejlő örömforrásokkal övezik a mindennapjaikat is. Ez lehet a kulcsa annak, hogy minden életkorban megtalálják a boldogságot a nekik szánt feladatokban.

„A kezdeményezéssel olyan értékteremtő program létrehozása volt a célunk, ami az átlag nőnek segít a mindennapok megélésében. Fő célkitűzésünk a nők önbecsülésének és társadalmi elismertségének növelése és arra biztatni őket, hogy ezeket az értékeket merjék önmagukban felismerni és felvállalni”- mondta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője a programról.

Hogy miért is jó nőnek lenni?

Miért jó nőnek lenni?

A nők 70 százaléka gondolja úgy, hogy nőnek lenni jó - derült ki a Richter a Nőkért társadalmi program keretében készült kutatásból. Az ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatón Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője, Hevesi Krisztina szakpszichológus, Orosz Barbara műsorvezető-producer és a kutatás vezetője, Bábel-Szűcs Szilvia beszélgettek az online kutatás eredményeiről. Miért jó nőnek lenni?

A megkérdezett nők 57 %-ának tehát a gyermekvállalás örömei voltak a legfontosabbak, függetlenül attól, hogy van-e gyereke vagy sem. A gondoskodás és a kapcsolatok fontossága, a folyamatos odaadás általános értékek a nők számára. A kutatás szerint azok a nők, akik a szakmájukban sikeresnek érzik magukat, sokkal inkább érzik nőként jól magukat, mint azok, akik kevésbé sikeresek. A felmérésben résztvevő nők úgy gondolják, hogy az élet nagy pillanatai mellett az apró örömök is fontosak az életükben és ezeket meg is tudják élni.

A Richter a Nőkért Facebook oldalán is számos példa támasztja alá, hogy a női szerep sok boldog pillanatot hordoz magában egy egész életen keresztül:

„Azt vallom, hogy nőnek jó lenni, de az csak a véletlenek műve, hogy én Nő lettem! Anyának és családanyának lenni, számomra az a teljesség! A mindennapokban nőként helyt állni, a rászorulókon, betegeken, családomon önzetlenül segíteni, igen, az is hozzám tartozik! Hozzám a nőhöz, aki ha kell, ezerrel száguld a bringával, hogy segítsen és időben odaérjen! Jó, hogy Nőnek születtem!” Juhász Ágnes

„Azért jó nőnek lenni, mert kiskorunk óta sok figyelmet, kényeztetést kapunk. Sok feladatot kell elvégeznünk, de az örömteli arcok mindent pótolnak. Elmondható, hogy ahogy gyerekből érett nővé válunk, néha rút kiskacsából szépséges hattyúvá válunk. Az utolsó dolog, amiért örülök, hogy nőnek születtem pedig az, hogy nekünk adódik meg a lehetőség, hogy teljes család jöhessen létre.” Szabó Andrea

Mit gondolnak az ismert nők?

Mondja el Ön is, hogy miért jó nőnek lenni! Várjuk a történeteiket!

(WEBBeteg)

Frissítve: 2016.01.04. 17:25, Megjelent: 2016.01.04. 17:25
Címkék: Nők téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.