• Meddig normális a szőrösödés nőknél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fiatalabb koromban nem volt efféle problémám, lényegében 15-16 éves koromban kezdett gondot okozni hogy láthatóan szőrösödök. Sötét hajú vagyok ebből adódóan a szőrzetem is az. Kb 163 cm 48kg és nem igazán vagyok hízásra hajlamos. A hasamon a karomon végig, a vállamon sőt mondhatni mindenhol pihés. igaz hogy nem erős, mert az akkor lenne ha valamiféle borostás érzet társulna hozzá, (? ) de eléggé látható, főleg hogy világos a bőröm. A menstruációmmal nem igazán van gondom, soha nem maradt ki ritkán késett. A családomban nem tudom, hogy örökölhettem e, szüleim is sötét hajúak mégse olyanok mint én még apámnak sem szőrös a könyökétől felfele pedig ő férfi.. nagyon el vagyok keseredve, nem merek nyáron strandra menni és hasonlók mondjuk nem ez a legnagyobb problémám de nem tudom pontosan mi okozhatja és mindenki azt hiszi hogy túl reagálom, persze annak örülnék a legjobban. Gyanakodok pcos-ra vagy mellékvese jóindulatú daganata, nem tudom, nem akarom én felállítani a diagnózist természetesen most már szeretnék Endokrinológushoz menni hogy kiderüljön mi okozza a gondot. Köszönettel: Erika

        Dr. Rakk Erika válasza a Szőrösödés témában

        Kedves Kérdező! Van egy un. Ferriman-Gallwey ponttáblázat a szőrösödés mértékenek megítélésre. Ez kilenc testtájat vesz alapul.Üsse be a google-ba és megtalálja, igy felmérheti magát. Ha ez alapján is bizonytalan, valóban indokolt megnézni a hormonszinteket, hogy megnyugodjon.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2016. augusztus 15., 15:26; Megválaszolva: 2016. augusztus 28., 22:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: