Téma: Oltásellenesség

Az átoltottság fenntartásáért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2019.03.05. 13:06
Az egészségügyben dolgozók szerepe kulcsfontosságú abban, hogy javuljon a lakosság védőoltással való ellátottsága az EU térségében - fogalmaz az Európai Unió Tanácsa.

Valóban oltásellenesek a magyar szülők?

WEBBeteg - Dr. Gács Zsófia, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2017.11.08. 09:41
2016 tavaszán felkorbácsolta az indulatokat az állampolgári jogok biztosának állásfoglalása, amely szerint az óvodai felvételinek nem feltétele az, hogy a gyermek a kötelező védőoltásokat megkapja. Ünnepeltek az...

Az oltásellenesség rövid története

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2015.06.17. 20:01
Az oltásellenesek egyik fő érve a védőoltások alkalmazása ellen az autizmus kialakulása és a védőoltások közötti kapcsolat szajkózása. Minden egy tanulmánnyal kezdődött, avagy egy bolond százat csinál.
Sokat hallani arról, hogy – elsősorban az angolszász országokban – ismét megjelentek olyan betegségek az oltásellenes mozgalom terjedésének eredményeképp, amelyeket már szinte eltűntnek hittünk. Kevesebbet hallani...

Oltásellenesség: veszélyes vizeken

WEBBeteg - 2015.05.29. 14:55
Világszerte egyre ijesztőbb méreteket ölt bizonyos - korábban már legyőzöttnek vélt - fertőző betegségek terjedése. Az oltásellenes mozgalmak lassan, de biztosan végzik aknamunkájukat.

Tévhitek az oltóanyagok összetevőiről

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2015.05.27. 21:41
Abortált magzat, higany, formaldehid, alumínium. Az oltásellenesek szerint ezek mind (egyszerre vagy külön-külön) megtalálhatók a vakcinák összetevői között, melyek önmagukban is mérgezőek. Nézzük is akkor.