Oltásellenesség téma

Az átoltottság fenntartásáért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2019-03-05 13:06
Az egészségügyben dolgozók szerepe kulcsfontosságú abban, hogy javuljon a lakosság védőoltással való ellátottsága az EU térségében - fogalmaz az Európai Unió Tanácsa.

Valóban oltásellenesek a magyar szülők?

WEBBeteg - Dr. Gács Zsófia, gyermekgyógyász, endokrinológus - 2017-11-08 09:41
Védőoltás
2016 tavaszán felkorbácsolta az indulatokat az állampolgári jogok biztosának állásfoglalása, amely szerint az óvodai felvételinek nem feltétele az, hogy a gyermek a kötelező védőoltásokat megkapja. Ünnepeltek az oltásellenesek, míg mások pánikba estek, hogy ezzel az oltatlan gyerekek hadát szabadítják rájuk.
Kanyarójárvány van Romániában - jelentette be szerdán a bukaresti egészségügyi minisztérium arra hivatkozva, hogy az év első hónapjában 675 megbetegedést regisztráltak a hatóságok, és a betegség két kisgyerek halálához vezetett, egy harmadik esetében pedig feltételezhető, hogy a kanyaró volt a halál oka.
Magyarországon az oltási szabályozás - szerencsére - elég szigorú, ám Európa más országaiban és világszerte lazábbak az előírások, ezért ha utazunk, nem árt felkészülni és bizonyos előkészületeket megtenni, valamint ottlétünkkor elővigyázatosnak lenni.

Az oltásellenesség rövid története

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2015-06-17 20:01
Az oltásellenesek egyik fő érve a védőoltások alkalmazása ellen az autizmus kialakulása és a védőoltások közötti kapcsolat szajkózása. Minden egy tanulmánnyal kezdődött, avagy egy bolond százat csinál.

Oltásellenesség: veszélyes vizeken

WEBBeteg - 2015-05-29 14:55
Világszerte egyre ijesztőbb méreteket ölt bizonyos - korábban már legyőzöttnek vélt - fertőző betegségek terjedése. Az oltásellenes mozgalmak lassan, de biztosan végzik aknamunkájukat.

Tévhitek az oltóanyagok összetevőiről

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2015-05-27 21:41
Abortált magzat, higany, formaldehid, alumínium. Az oltásellenesek szerint ezek mind (egyszerre vagy külön-külön) megtalálhatók a vakcinák összetevői között, melyek önmagukban is mérgezőek. Nézzük is akkor.