Árvíz - figyelnek a szülés előtt álló kismamákra és a művesekezelésre szorulókra

Szerző: MTI

Figyelnek a szülés előtt álló kismamákra és a művesekezelésre szorulókra, az árvízzel érintett településeken folyamatosan és szigorúan ellenőrzik az ivóvíz minőségét - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Az érintett megyékben, illetve Budapesten az alapellátást végző egészségügyi szolgáltatók elérhetőségét frissítették, az ügyeleti szolgálatok rendjét a védekezés szempontjából is áttekintették. Címlistát állítottak össze a szülés előtt álló kismamákról, a járás- és mozgásképtelen, valamint a gyomor-, illetve bélfertőzéses betegekről, továbbá azokról is, akik állandó életmentő terápiában részesülnek. Az árvízzel fenyegetett településeken dolgozó háziorvosokat kérték, hogy az esetlegesen megjelenő fertőző betegségekre kiemelt figyelmet fordítsanak.

Árvíz - veszélyeztetett területek, egészségügyi ellátás

A dunai árvízi védekezés miatt otthonukat elhagyni kényszerülő betegeket és ápolásra szorulókat kórházak fogadják be - tájékoztatta a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) csütörtökön az MTI-t. Árvíz - veszélyeztetett területek, egészségügyi ellátás>>

Az ÁNTSZ közleményében arra is kitért, hogy Komárom-Esztergom megyében a Komárom-Ács Vízmű Kft. ellátási területén több kutat lezártak, több klórral fertőtlenítik az ivóvizet. Esztergomban és környékén, ha szükséges, a Duna-parti vízbázisokat lezárják, a dömösi vízbázis ellátási területén szintén megemelték a klórszintet.

Az ivóvíz minőségét Budapesten és környékén is folyamatosan ellenőrzik. Az eredmények alapján a főváros és Pest megye területén a szolgáltatott ivóvíz biztonsággal fogyasztható - írta az ÁNTSZ.

A komáromi temetőben három helyen figyelik a talajvíz szintjét is, s ha szükséges, megtiltják a koporsós temetést. Hasonló a helyzet a nyergesújfalui sírkertben is.

Árvízi állatmentés

Hasznos információk a facebookon>>

A XX. kerületben az árvízzel érintett területről az állatokat elszállították, az önkormányzat jegyzője a kiskerttulajdonosokat határozatban szólította fel a terület elhagyására - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.