• Hagyja ki a veszélyes anyagokat a karácsonyi sütiből!

        Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

        A teflonbevonatú sütő- és főzőedények, valamint a mesterséges élelmiszer színezékek is súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Vannak egészségesebb alternatívák is helyettük.

        A karácsonyi süteményeknek nem kellene vegyi anyagokat rejteniük, ám mivel a gyártók egyre több vegyi anyagot használnak a sütőlapoktól az összetevők listájáig, egyre nehezebb megmondani, mi van az ajándék sütiben. Ám némi odafigyeléssel vegyianyag mentessé teheti az ünnepi édességeket!

        Óvakodjon a tapadásmentes felületektől!

        A teflon bevonatú sütő-és főzőedények rendkívül népszerűek, hiszen megkönnyítik a konyhai munkát, ám az már kevésbé ismert, hogy összefüggésbe hozható a pajzsmirigy betegségekkel, figyelemzavarral, férfi meddőséggel és a magas koleszterinszinttel.

        Mindennapi mérgeink


        Teflon edények, műanyag palackok és mosószerek. A mindennapi életben használatuk természetes, az egészségünkre gyakorolt hatásaik pedig csak évek múlva jelentkeznek. Utána jártunk, vajon tényleg veszélytelenek-e a környezetünkben található vegyi anyagok. Mindennapi mérgeink

        Éppen ezért szakemberek azt javasolják, hogy amikor a teflon edény sérül és karcolódik, helyettesítse azokat teflonmentes változattal. A bevonat nélküli alumínium edények, a kő-és üvegedények, valamint a nagymama régi öntöttvas edénye mind biztonságos választás lehet.

        A sütemény odaragadásának megelőzésére pedig használja a régi trükköt: egy kis vajjal egyenletesen dörzsölje át a felületet.

        Figyeljen a színekkel!

        Amennyiben díszítésnek színes cukormázat szeretne használni, mindenképpen nézze meg a csomagoláson az összetevők listáját! A sütő-és dekorációs termékek mesterséges színezékeinek jelentős része petrolkémiai eredetű, és összefüggésbe hozható az agy rákos megbetegedésével, allergiás reakciókkal és a figyelemzavarral.

        Hirdetés

        Használjon természetes színezéket a díszítéshez, melyet a nagyobb áruházak biorészlegén vagy a bioboltokban szerezhet be!

        Használjon bio alapanyagokat!

        A mai mezőgazdasági termelés során számos olyan vegyianyag kerül a növényvédő-szerekkel az élelmiszerbe, melyek rákot, cukorbetegséget, születési rendellenességet és egyéb problémákat okozhatnak. Ráadásul számos növényvédő-szer a zöldség/gyümölcs belsejében halmozódik fel, így le sem mosható a külső héjáról.  Ha csak tud, vásároljon organikus terméket, melyek ma már egyre inkább megfizethető árban hozzáférhetők.

        Mi van az élelmiszercímkén?


        Mennyiség, származási ország, tápérték, adalékanyagok, E-számok, génmódosított termék - folytathatnánk a sort. Milyen információkkal kell ellátni az élelmiszerek címkéjét? Mit jelentenek a rövidítések? Kell e tartanunk az E-számoktól? Részletesen az élelmiszercímkék kötelező elemeiről és azok jelentéséről. Mi van az élelmiszercímkén? E-számok, adalékanyagok, tápérték

        (WEBBeteg - CS. K.,fordító; forrás: rodale; lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos)

        Módosítva: 2018.12.23 15:06, Megjelenés: 2017.12.23 07:21
      • Cikkajánló

        Limfocita

        Limfocita

        Dr. Borsi-Lieber Katalin

        Mennyi a normál értéke? Mi okozhat ennél alacsonyabb vagy magasabb értéket?

        Füstmentes jövő?

        Füstmentes jövő?

        Szponzorált tartalom

        Az ártalomcsökkentés a társadalom, és így végső soron mindannyiunk érdeke. (x)

        Mindig fáradt? - A 7 leggyakoribb ok

        Ha sokszor elgondolkozik azon, vajon miért olyan fáradt mindig, nincs egyedül. Felmérések szerint minden öt megkérdezettből kettő érzi magát a hét nagy részében fáradtnak, és minden harmadik ember alváshiánnyal küzd.

        Ezért fázékonyabbak a nők, mint a férfiak

        A lakásban hosszú melegítőben és pulóverben lévő hölgy mellett kényelmesen megfér a pólós és rövid nadrágos férfi. Ha ismerős a kép, nem meglepő, már tudományos magyarázat is van arra, hogy miért fáznak jobban a nők.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.