Adalékanyag téma

A tökéletes fagylalt adalékanyag-mentes

Több mint TestŐr

Maloveczky Miki az egészséges táplálkozás híve, még akkor is, ha fagylaltról van szó. Gödöllőn egy cukrászdában bepillantást nyert, hogy hogy is készül a fagylalt. Az üres tál tanúsága szerint ízlett a műsorvezetőnek.

Hívószavak az élelmiszercímkéken - Amikre valóban érdemes odafigyelni

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Az élelmiszercímkék fontos információval szolgálnak a vásárlók számára a megvenni kívánt termékről, és segítenek egészségesebben táplálkozni, ezért nem árt azokat még a boltban átolvasni. Cukormentes? Energiaszegény? Gluténmentes? Kinek és mire érdemes odafigyelnie vásárlás során?

Mi van az élelmiszercímkén? E-számok, adalékanyagok, tápérték...

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Mennyiség, származási ország, tápérték, adalékanyagok, E-számok - folytathatnánk a sort. Milyen információkkal kell ellátni az élelmiszerek címkéjét? Mit jelentenek a rövidítések? Kell-e tartanunk az E-számoktól? Részletesen az élelmiszercímkék kötelező elemeiről és azok jelentéséről.

Legyen tudatos vásárló: ne csak nézze, olvassa is

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Az egészséges táplálkozás már jóval azelőtt elkezdődik, hogy leülnénk az asztalhoz és a szánkba vennénk az első falat ételt vagy az első korty italt. Jóval megelőzi a tervezett menü és a bevásárló lista összeállítása, illetve maga a bevásárlás.

Tények és tévhitek az adalékanyagokról

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Az adalékanyagok szót meghallva általában egészségre káros, mesterséges vegyületek jutnak eszünkbe, amelyeket azért adnak az élelmiszerekhez, hogy általuk befolyásolják, javítsák a termék minőségét, állagát, eltarthatóságát.

A fehér cukor elsavasítja a szervezetet? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Igaz-e, hogy a fehér cukor, ami olyan töménységű, hogy a természetben nem is fordul elő teljesen elsavasítja a szervezetet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A gyümölcsjoghurtokban esetenként túl sok a cukor egy felmérés szerint

MTI

A gyümölcsjoghurtok inkább számítanak cukros édességnek, mint egészséges finomságnak a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) felmérése szerint, az általuk vizsgált 16 gyümölcsjoghurtból mindössze kettő tartalmaz teljes értékű gyümölcsöt a hozzáadott cukornál nagyobb arányban.

Egészséges táplálkozás - Rengeteg a tévhit!

Medipress

Mint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg, halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyűjtöttünk össze azok közül a tények közül, amit majdnem mindenki rosszul tud.

Milyen a magyar élelmiszerbiztonság?

MTI

Jelentős hangsúlyt kapott az utóbbi években az élelmiszerlánc védelme, de javítani kell a témához kapcsolódó oktatást, nevelést és a közösségi kommunikációt. Ezenkívül tudatosítani kell a vállalkozói felelősséget, és azt érvényre is kell juttatni az élelmiszer-előállítás folyamatában.

Dohányzási tilalom, színkódos élelmiszer?

Független Hírügynökség, WEBBeteg

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság is csatlakozott tavaly megszületett Egészséges Szív Európai Chartához. A civilek a dohányzás szigorítását és az élelmiszer egészségességét jelző színkódok bevezetését szorgalmazzák.