Adalékanyag téma
A tökéletes fagylalt adalékanyag-mentes
Több mint TestŐr
Maloveczky Miki az egészséges táplálkozás híve, még akkor is, ha fagylaltról van szó. Gödöllőn egy cukrászdában bepillantást nyert, hogy hogy is készül a fagylalt. Az üres tál tanúsága szerint ízlett a műsorvezetőnek.
Mi van az élelmiszercímkén? E-számok, adalékanyagok, tápérték...
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Mennyiség, származási ország, tápérték, adalékanyagok, E-számok - folytathatnánk a sort. Milyen információkkal kell ellátni az élelmiszerek címkéjét? Mit jelentenek a rövidítések? Kell-e tartanunk az E-számoktól? Részletesen az élelmiszercímkék kötelező elemeiről és azok jelentéséről.
Kisebb az esélyünk a rákra, ha erős az immunrendszerünk!
Több mint TestŐr
Mivel az allergiás megbetegedéseknél a fokozott immunreakció váltja ki az allergiás tünetet, így azoknál, akinél az allergia jelen van, kisebb az előfordulása a rák kialakulásának. Kivéve az asztmát, itt ugyanis a gyulladás növeli a tüdőrák kialakulásának az esélyét. Fontos, hogy próbáljuk kerülni a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, mert a hozzáadott káros adalékanyagok is gyengíthetik az immunrendszerünket.
Tények és tévhitek az adalékanyagokról
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Az adalékanyagok szót meghallva általában egészségre káros, mesterséges vegyületek jutnak eszünkbe, amelyeket azért adnak az élelmiszerekhez, hogy általuk befolyásolják, javítsák a termék minőségét, állagát, eltarthatóságát.
A fehér cukor elsavasítja a szervezetet? - Az orvos válaszol
WEBBeteg
Igaz-e, hogy a fehér cukor, ami olyan töménységű, hogy a természetben nem is fordul elő teljesen elsavasítja a szervezetet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
A gyümölcsjoghurtokban esetenként túl sok a cukor egy felmérés szerint
MTI
A gyümölcsjoghurtok inkább számítanak cukros édességnek, mint egészséges finomságnak a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) felmérése szerint, az általuk vizsgált 16 gyümölcsjoghurtból mindössze kettő tartalmaz teljes értékű gyümölcsöt a hozzáadott cukornál nagyobb arányban.
Egészséges táplálkozás - Rengeteg a tévhit!
Medipress
Mint életünk minden területen, az élelmiszerek táján is rengeteg, halhatatlan tévhit alapján tájékozódunk nap, mint nap. Az alábbiakban négyet gyűjtöttünk össze azok közül a tények közül, amit majdnem mindenki rosszul tud.
Milyen a magyar élelmiszerbiztonság?
MTI
Jelentős hangsúlyt kapott az utóbbi években az élelmiszerlánc védelme, de javítani kell a témához kapcsolódó oktatást, nevelést és a közösségi kommunikációt. Ezenkívül tudatosítani kell a vállalkozói felelősséget, és azt érvényre is kell juttatni az élelmiszer-előállítás folyamatában.
Dohányzási tilalom, színkódos élelmiszer?
Független Hírügynökség, WEBBeteg
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság is csatlakozott tavaly megszületett Egészséges Szív Európai Chartához. A civilek a dohányzás szigorítását és az élelmiszer egészségességét jelző színkódok bevezetését szorgalmazzák.