• Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a le nem szállt here

    Szerző: MTI

    Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki későbbi életükben hererák - idézte brit kutatók megállapítását a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.

    Összesen több mint 2 millió férfi bevonásával 1980 és 2007 között készült az a 12 korábbi tanulmány, amelynek adatait a Glasgow-i Egyetem munkatársai áttekintették és elemezték tanulmányukban.

    Hirdetés

    Eredményeik szerint 2,9-szer nagyobb volt a kockázata a hererák kialakulásának azoknál, akiknek születésük után nem szálltak le a heréik.

    Az Archives of Disease in Childhood című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerint az újszülött fiúk 6 százaléka jön világra úgy, hogy még nem szálltak le heréi a hasüregből a herezacskókba. A herék normális esetben a születés előtt szállnak le, de ezekben az esetekben a hasüregben maradnak.

    (http://group.bmj.com/group/media/latest-news/testicular-cancer-risk-tripled-in-boys-whose-testes-fail-to-descend)

    A húgycső, a herék és a hímvessző sérülései


    A férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat sok esetben szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben. A húgycső, a herék és a hímvessző sérülései>>

    (MTI)

    Módosítva: 2012.12.02 05:21, Megjelenés: 2012.12.02 05:21
   • Cikkajánló

    Érzékeny a bőre?

    Érzékeny a bőre?

    Szponzorált tartalom

    Az érzékeny bőr különleges ápolást igényel. Milyen a jó bőrápoló készítmény? (x)

    Vércukornaplózás

    Vércukornaplózás

    Szponzorált tartalom

    Töltse le a Diabétesz Kontroll Program (DKP) alkalmazást, és rögzítheti vércukoradatait. (x)

    Sztereotaxiás sugársebészet: a gamma-kés módszer

    A sztereotaxiás sugársebészet (SRS) a sugárkezelés egy típusa, amely során nagy erősségű energia összpontosul a test kis célterületére. Alkalmazására akkor kerül sor, hogyha műtéti megoldás nem lehetséges.

    Melanoma malignum: agyi áttétek kezelése

    Az agyi áttétek gyakori előfordulása miatt a melanomás betegek nagy részénél rutin vizsgálatként kell javasolni az agy területét is magába foglaló PET-CT, koponya-MR vagy CT-vizsgálatot.

    A férfi nemi szervek fejlődési rendellenességei

    A húgycső, a hímvessző és a herék fejlődési zavarai szerencsére ritkán fordulnak elő, viszont néhány esetben közösülési képtelenséghez vezethetnek, vagy akadályozhatják a vizeletürítést.

    Gyermeknemzés egy herével

    A férjemnek gyermekkorában nem szállt le a heréje, ezért megműtötték. Az egyik heréje még mindig nincs a helyén. Gondot okozhat ez, ha babát szeretnénk? Az ondóvizsgálatot támogatja a TB? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.