• Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a le nem szállt here

    Szerző: MTI

    Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki későbbi életükben hererák - idézte brit kutatók megállapítását a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.

    Összesen több mint 2 millió férfi bevonásával 1980 és 2007 között készült az a 12 korábbi tanulmány, amelynek adatait a Glasgow-i Egyetem munkatársai áttekintették és elemezték tanulmányukban.

    Hirdetés

    Eredményeik szerint 2,9-szer nagyobb volt a kockázata a hererák kialakulásának azoknál, akiknek születésük után nem szálltak le a heréik.

    Az Archives of Disease in Childhood című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerint az újszülött fiúk 6 százaléka jön világra úgy, hogy még nem szálltak le heréi a hasüregből a herezacskókba. A herék normális esetben a születés előtt szállnak le, de ezekben az esetekben a hasüregben maradnak.

    (http://group.bmj.com/group/media/latest-news/testicular-cancer-risk-tripled-in-boys-whose-testes-fail-to-descend)

    A húgycső, a herék és a hímvessző sérülései


    A férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat sok esetben szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben. A húgycső, a herék és a hímvessző sérülései>>

    (MTI)

    Módosítva: 2012.12.02 05:21, Megjelenés: 2012.12.02 05:21
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Miért halnak meg egyre többen májrákban?

    Egyre több meglepő eredmény születik abból, hogy a számítástechnika és a nagy internetes adatbázisok elemzése (lásd: “big data”) elfoglalta méltó helyét az orvostudományban. Tulajdonképpen ennek köszönhető az a fontos kérdés is, amelyről a legutóbbi rákkutató kongresszuson vitáztak.

    Amit a fibroszarkómáról érdemes tudni

    Mi az a fibroszarkóma (fibrosarcoma)? Mi okozhatja a kialakulását? Mik lehetnek a tünetei ennek a daganattípusnak? Hogyan ismerhető fel? Hogyan kezelhető?

    A férfi nemi szervek fejlődési rendellenességei

    A húgycső, a hímvessző és a herék fejlődési zavarai szerencsére ritkán fordulnak elő, viszont néhány esetben közösülési képtelenséghez vezethetnek, vagy akadályozhatják a vizeletürítést.

    Gyermeknemzés egy herével

    A férjemnek gyermekkorában nem szállt le a heréje, ezért megműtötték. Az egyik heréje még mindig nincs a helyén. Gondot okozhat ez, ha babát szeretnénk? Az ondóvizsgálatot támogatja a TB? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.